Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da “ntalyalılar” bölgesi olarak da bilinen Zafer Mahallesi’nde dün ancak KKTC’de yaşanabilecek bir olay gerçekleşti. 

Evine karayılan giren Ali Talat Yılmaz isimli vatandaş, yılanı kendi uğraşları ile çıkaramayınca, önce İtfaiye Şubesi, ardından ise sırasıyla Belediye, Hayvancılık Dairesi ve Sivil Savunma Teşkilatını aradı.

Yardım isteğine cevap alamayan, eşi ve çocukları ile beraber saatlerce evin dışında mahsur kalan Yılmaz, ilgili birimlerin ilgisizliği karşısında adeta isyan etti.

Önce İtfaiyeyi aradı

Diyalog’a konuşan Ali Talat Yılmaz, saat 14.00 sıralarında evine geldiği esnada kapıda bir karayılan gördüğünü ve karayılanın hemen evin içerisine yönlenerek kaybolduğunu söyledi. Eşi ve çocuklarının korku içerisinde evden çıktığını belirten Yılmaz, ilk olarak İtfaiye Şubesini aradığını ancak İtfaiye’deki görevlinin kendisine yapabilecekleri bir şey olmadığını söylediğini ve kendisini Gazimağusa Belediyesi’ne yönlendirdiğini ifade etti.

Belediye de Hayvancılık Dairesi’ne yönlendirdi

Gazimağusa Belediyesi’ni aradığı zaman Hayvancılık Dairesi’ne yönlendirildiğini ve kendisine bir cep telefonu numarası verildiğini anlatan Yılmaz, 4-5 saat boyunca kendisine verilen numarayı aramasına rağmen yetkilinin telefonu açmadığını savundu.

Sivil Savunma da bizim işimiz değil dedi

Son çare olarak Sivil Savunma Teşkilatının acil numarasını aradığını belirten Yılmaz, telefona çıkan kişinin kendisine, “Bizim görev alanımızda olan bir durum değil” cevabını vererek yeniden hayvancılık dairesine yönlendirildiğini ifade etti.

Pazartesine kadar eve giremeycek miyim?

Yaşadıkları karşısında adeta isyan eden Yılmaz, “Hafta sonu dışarıda mahsur kaldık, biz eve girmek için pazartesine kadar bekleyecek miyiz? Hayvancılık Dairesinin yetkilisi tatil keyfini bozmamak için telefonlarını bile açmıyor” yazıklar olsun şeklinde konuştu.

Evin içerisinde kaybolan yılanı bulup çıkarmak için komşular devreye girse de yapılan tüm aramalara karşın yılan bulunamadı.