Kıbrıs Hayvan Hakları Derneği sosyal medyada yaptığı bildiride, Bafra Bölgesi'ndeki toplu köpek ölümleri hakkında Mehmetçik Belediyesi'nden daha fazla sorumluluk sahibi olup bu zehirlenmeye bağlı ölümleri araştırmasını ve bilgi verilmesini istedi.

İşte Kıbrıs Hayvan Hakları Derneği'nin sosyal medyada paylaştığı toplu köpek ölümleri ile ilgili açıklaması:

Bafra turizm merkezinde tatil yapmaya gelen turistler vahşete şahit oldu.. Geçtigimiz haftalarda bölgede çok geniş ve organize bir sekilde zehirleme gercekleştiğine dair duyum almıştık, ülkemizi ziyarete gelen bir turist tarafından derneğimize gönderilen fotograflar bu duyumun malesef gercek olduğunu göstermiştir. 

MEHMETÇİK BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Yol ortasına kurulan tuzak ve etrafta onlarca zehirlenmiş CAN. Bafra'nin baglı olduğu Mehmetçik Belediyesi tüm bunlar olurken nasıl haberdar olmadı, neden önlem alınmadı ve neden araştırılmadı ? Artık bu vahşetin son bulmasını istiyoruz. 

Mehmetçik Belediyesi'nden açıklama ve tekrarının olmaması için alınan önlemler hakkında bilgi istiyoruz. Sürdürürebilir turizm ilkelerini savunan bir belediyenin kontrolunde olan bölgede yaşanan bu vahşet kabul edilemez.