Suna ERDEN 

Alkol tesiri altında kavga eden İngiliz çiftten biri hastanelik biri mahkemelik oldu. Yemek yaparken kocasının saldırısına uğrayan İngiliz kadın elindeki bıçağı göğsüne sapladı 

Esentepe’ye bağlı Bahçeli’de yaşayan İngiliz çift 57 yaşındaki Cilfford Smith ile eşi 54 yaşındaki Paula Smith’in kavgası mahkemede bitti. Cilfford Smith, tartıştığı eşi Paula Smith’e yemek yaparken saldırdı. Arkası dönük olan karısının başına elleri ile birkaç kez vuran Cilfford Smith, eşi tarafından göğsünden bıçaklandı. Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Smith’in yarasının ağır olmadığı ve birkaç saat içinde taburcu edildiği belirtildi. Olay esnasında çiftin alkollü olduğu belirtilirken, yaralama suçundan gözaltına alınan Paula Smith ise dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 

Duruşmada olayı aktaran polis, önceki gece saat 22.45 sıralarında Cilfford Smith’in tartıştığı eşi Paula Smith’i arkası dönük bir vaziyette yemek yaptığı esnada elleri ile başına vurup darp ettiğini, o esnada yemek yapmak için bıçak kullanan Paula Smith’in ise dönüp eşinin göğsüne bıçağı sapladığını söyledi. Polis, hastaneye kaldırılan yaralanın birkaç saat içinde kendi isteği ile taburcu olduğunu, yarasının hafif ve hayati tehlikesinin olmadığını ifade etti. Polis, zanlının ise gözaltına alındığını, hakkında soruşturma yapıldığını söyledi. Yaralanan eşin karısından şikâyetçi olmadığını, olay esnasında çiftin alkollü olduğunu, her iki tarafında yaşanan olaydan dolayı pişmanlıklarını dile getirdiğini kaydeden polis, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirterek teminata bağlanmasını talep etti. 

Mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı ve zanlının 50 bin TL tutarında şahsi kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.