Güney Kıbrıs’tan da geçecek olan bisikletçiler, eğer parkuru tamamlarsa KKTC’de en uzun bisiklet parkurunu geçmiş olacaklar.

Bisikletçiler, parkurun hava şartı ne olursa olsun tamamlanacağını belirtirlerken, bisiklet severlerin etkinliklerine istedikleri noktadan katılabileceklerini de duyurdu.

Bisikletle 24 saatte 600 kilometre

Grup lideri Kudret Güloğlu, kendisi, Ali Sükan ve Murat Akkent isimli bisiklet sürücülerinin 3 aylık çalışmaların ardından 27 Ekim Cumartesi günü saat 16.00’da Zafer Anıtı’ndan başlayarak 600 kilometre bisiklet turu yapacaklarını söyledi. Güloğlu, parkurlarında teknik aracı da Orhan Ergün ve Can Ergün’ün kullanacağını dile getirdi.

Kudret Güloğlu, 600 kilometrelik parkurlarına Zafer Anıtı’ndan başlayacaklarını, Akyar Sınır Kapısı’ndan geçip, Protaras, Larnaka, Trodos eteklerinden geçip, Bostancı Sınır Kapısı’ndan kuzeye geçileceğini, Güzelyurt, Karşıyaka, Girne, Kuzey sahil şeridinden de Ziyamet köyüne ulaşılacağını söyledi.

Ziyamet’ten, İskele boğazı ve Mağusa’ya gelineceğini anlatan Güloğlu, parkurun ilk etabında 14 saatte 360 kilometre yol kat edeceklerini bildirdi.

Kudret Güloğlu, kısa bir molanın ardından Mağusa’dan Lefkoşa’ya, Güzelyurt, Gemikonağı ve tekrar Lefkoşa’ya döndükten sonra İskele ve Mağusa’ya döneceklerini belirtti. İkinci etabın ise 250 kilometre olacağını ve 28 Ekim Pazar günü saat 16.00’da parkurlarını Mağusa’da tamamlamış olacaklarını anlatan Güloğlu, böylece 24 saat içerisinde toplamda 600 kilometre yolu bisikletle kat etmiş olacaklarını dile getirdi.

Kudret Güloğlu, hava şartı ne olursa olsun parkuru tamamlayacaklarını, uyku uyumayacaklarını, toplam 21 saat pedal çevireceklerini ve gün içinde sadece 3 saat ihtiyaç molası vereceklerini aktardı. Güloğlu, parkurun KKTC’li bisikletçilerin günümüze kadar tamamladıkları en uzun parkur olacağını söyledi.

Kudret Güloğlu, dileyen bisiklet severlerin thebikeshop’un Facebook sayfasından programı takip edip, istedikleri yerden kendilerine katılabileceklerini ifade etti.

Sponsorları olan Aspava Restoran (Gazimağusa), thebikeshop ve Section Kişisel Bakım ve Makyaj ile Sis Enerji Ürünleri’ne teşekkür eden Güloğlu, bisiklet severleri etkinliklerine katılmaya davet etti.