Hür-İş'e (Hür İşçi Sendikaları Federasyonu) “tamamen sendikal amaçlarla” ve “kamu yararına” kullanılmak üzere Türkiye’de örgütlü Türkiye İşçi Sendikaları Federasyonu tarafından hediye edilen Mercedes-Benz E 220 AMG Sport Cdi marka araç gümrükten muaf tutuldu. Aracın, Mercedes-Benz’in İngiltere’deki fiyatı 40 bin Sterlin… 

Bakanlar Kurulu 7 Kasım tarihli toplantısında, Hür-İş tarafından tamamen sendikal amaçlarla ve kamu yararına kullanılmak üzere yurtdışından ithal edilecek salon araç için ithal izni verilmesine ve Gümrük Vergisi, Rıhtım Harcı ve Fiyat İstikrar Fonu’ndan muaf tutulmasına karar verdi. Karar 17 Kasım’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Öte yandan söz konusu gelişmeye ağır sendikacılar da tepki gösterdi. 

Kıbrıs Postası’ndan Vatan Mehmet'e konuşan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil konuyu sendikalar adına bir utanç olarak niteledi. 

Yine Kıbrıs Postası’na konuşan Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı ise “biz siyasilerin kara Mercedeslerine bağırırken bu olan asla kabul edilemez uygun değildir ve yakışmaz” ifadelerini kullandı.

ŞENER ELCİL: “BU, SENDİKALAR ADINA BİR UTANÇ…”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil şöyle dedi:

“Biz sendikaları ayakta tutmaya çalışırken ve üstelik siyasileri lüks konusunda uyarıp eleştirirken bu yapılan doğru değil… İnsanların asgari ücretle geçinmeye çalıştığı bir ortamda ve bizler sendikaların itibarı ile meşgulken inanılır gibi değil. Açık söyleyeyim bu sendikalar adına büyük bir utanç. Halkın bakışında ciddi erozyon varken bu durum bizim için de bir utanç ve sıkıntı… Sendikaların lüks araca ihtiyacı da yok. Üstelik bu arkadaşların savunmaları da garabet… Türk-İş’in denmesi yani Türkiye’nin denmesi daha da utanç. Yılın kaç günü gelecek Türk-İş. Öte yandan hükümetin de tavrı yanlış yani bu araca gümrük muafiyeti vermek de doğru değil...”

ARSLAN BIÇAKLI: “BİZ, SİYASİLERİN KARA MERCEDESLERİNE BAĞIRIRKEN BU OLACAK ŞEY DEĞİL”

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı ise “biz siyasilerin kara Mercedeslerine bağırırken bu olan asla kabul edilemez uygun değildir ve yakışmaz” ifadelerini kullandı.

Bıçaklı şöyle konuştu:

“Sendika başkanlarının Mercedes kullanması işçi sınıfını temsil eden bizler için hoş değil ve asla kabul edilemez. 30 yılı aşkındır sendikacıyım. Böyle bir şey olmaz… Biz siyasilerin kara Mercedeslerine bağırırken bu olan asla kabul edilemez uygun değildir ve yakışmaz. Emek sınıfı olarak bu kabul edemeyiz. Ayrıca yapılan savunmanın da önemi yok. Bunun gerekçesi yok. Olacak şey değil…”