Yeni Bakış'tan Melin Dobran'ın haberine göre, Aydınköy’de hayvancılık yapan Hasan Çoban isimli vatandaş, hayvancılık bölgesinde bir karış toprağının olmadığını söyledi. Civar köylerde hayvancılık yapanlara Aydınköy’de arsa verildiğini savunun Çoban, hayvancılık bölgesinde, kendisine 2007 yılında mandıra yeri verildiğini dile getirdi. Daha sonra mandırasını köyün dışına aldıklarını belirten Çoban, hayvancılık bölgesinde toprak istediğini söyledi. Çoban, “Devletin bu konuya el atmasını istiyorum. Bu konuda mağdur olan sadece ben değilim” dedi.

“Bazı hayvancılar mağdurdur”

Çoban, “Gaziveren, Doğancı gibi komşu köylerde hayvancılık yapan köylüler var. 2005 yılında organize hayvancılık bölgesi belirlendi. Devlet tarafından 2007 yılında bana mandıra yeri verildi. Sonra mandıramı köyün dışına aldılar. Şu an organize hayvancılık bölgesinde bir karış toprağım yok. Güneşköy, Angolem, Bostancı ve Doğancı gibi köylerde kalanlara verildi. Bir bize verilmedi. Onların da ihtiyacı var tabi ki ama bizim de var. 

Bu konuda en az 10 hayvancı mağdurdur. Devletin bu konuya el atmasını istiyoruz. Bize neden verilmiyor? Başkasının da hakkı var ama neden benim yaşadığım köye ve bana verilmiyor?” ifadelerini kullandı.