Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), ortak vatan mücadelesinin birlikte verilmesi durumunda Kıbrıs’ta başarıya ulaşılabileceğini belirterek, “Barış sürecini yeniden canlandırmalıyız” dedi.

BKP Merkez Yürütme Kurulu, Kıbrıs konusunda yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs’taki görevi sona eren BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin, “Değişim için ayağa kalkın. Oturup beklemeyin” sözlerine işaret etti, bu açıklamanın her iki taraf için de ibret verici olması gerektiğini kaydetti.

“BİRBİRİNİZİ SUÇLAMAKTAN VAZGEÇİN”

“Statükoculara karşı birlik olalım. Barış ve özgürlük mücadelesi, ortak vatan mücadelesi birlikte verilirse karşısında kimse duramaz, Kıbrıs’ta başarıya ulaşılır” diyen BKP, taraflara “Birbirinizi suçlamaktan vazgeçin, yeni görüşme sürecine hazırlanın” çağrısı yaptı.

Mümkün olan en iyi çözümün “Birleşik Federal Kıbrıs” olduğunu, Birleşmiş Milletler sürecinin kaldığı yerden devam etmesinin ortak hedef olması gerektiğini belirten BKP, “Aşırı gizliliğe kaçmadan, toplumu bilgilendirerek, sivil toplumu ve kitleleri de sürece katarak barış sürecini yeniden canlandırmalıyız” ifadesine de yer verdi.