Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Radyo TV Bölümü Öğretim Görevlisi Barçın Boğaç, İsviçre Devlet Televizyonu RSI Swiss için hazırlanan ve çekimleri Lefkoşa, Mağusa ve Pile’de gerçekleşen belgeselin çekim aşamasında yer aldı ve projenin yerel kordinasyon çalışmalarını yürüttü.

1931 yılından beri İtalyan kökenli İsviçrelilere yönelik yayın yapan İsviçre Devlet Televizyonu Radiotelevisione Svizzera (RSI Swiss) için hazırlanan belgesel projesinde, Kıbrıs'taki siyasi durum, bölünmüşlük ve bu konjüktürde insan ve mekan hikayeleri ele alındı.

BOĞAÇ’TAN  PROJEYE ÖNEMLİ KATKI

Gazeteci ve belgesel yapımcısı Gilberto Mastromatteo ve Massimo Lauria tarafından yürütülen belgesel projesinin Mağusa’da gerçekleşen çekim aşamalarında yer alan Boğaç ayrıca araştırma, hikaye örgüsü oluşturma, organizasyon, görselleştirme ve mekan seçimleri alanlarında da projeye katkı koydu. 

BOĞAÇ: “ÜLKEMİZİN HER KÖŞESİNDE, ÇOK ÇEŞİTLİ HİKAYELER SAKLI”

İtalyan belgesel ekibi için projenin yerel koordinasyonunu da sağlayan DAÜ Öğretim Üyesi Barçın Boğaç, "Ülkemizin her köşesinde, samimiyeti ve bir çok eşsiz değeri içinde barındıran çok çeşitli insan hikayeleri saklı. Bu hikayeleri gün yüzüne çıkarıp uluslararası bağlantılar ile tüm dünyaya duyurabilme ve hakettikleri değeri görmelerini sağlama yönünde katkı koyma gayretindeyiz" şeklinde konuştu.

“KIBRIS BELGESELİ DÜNYA GENELİNDEKİ İZLEYİCİLERE ULAŞACAK”

Ülkenin 4 resmi dilinden biri olan İtalyanca dilinde yayınlar yapan ve geniş bir izleyici kitlesine hitap eden çok çeşitli programların yer aldığı RSI Swiss kanalı, ses getiren bir çok tarihi belgesel programının yapımcılığı üstenmesiyle adından sıkça söz ettiriyor.  

Kablolu yayın aracılığıyla dünya genelindeki izleyicilere de ulaşabilen RSI Swiss kanalında yayınlanacak olan Kıbrıs odaklı belgesel projesinin yapımcıları Mastromatteo ve Lauria, ilerleyen zamanlarda Kıbrıs’la ilgili daha farklı projeler de geliştirmek istediklerini söyleyerek Barçın Boğaç’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

“BÖYLE BİR PROJEDE YER ALMAKTAN GURUR DUYDUM”

Geçtiğimiz aylarda, Yeni Zellanda’nın prestijli prodüksiyon şirketi Razor Films’in dünya genelinde gösterime sunulacak olan belgesel serisinin Kıbrıs ayağında da yer alan Boğaç, İsviçre’de gösterime girecek ve Kuzey Kıbrıs’ın dünyaya tanıtılmasında önemli bir rol oynayacak  bu projnin bir parçası olmaktan dolayı gurur duyduğunu vurguladı.