Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre, Barış Ruh ve Sinir Hastaklıkları Hastanesi’nde önceki gün kendisinin baktığı hastayı mutfağa götürdüğü gerekçesi ile öfkelenen zanlı Fatma Kartal, E.A., isimli kadını ciddi şekilde darp ettikten sonra, boğazını sıkarak parmağını kırdı.

E.A.’nın şikâyeti üzerine tutuklanan Kartal, aleyhindeki soruşturma tamamlanırken dün teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkeme,  zanlının davaları görüşülünceye kadar KKTC vatandaşı bir kefilin 30 bin TL kefalet senedi imzalaması ve yurt dışı çıkış yasağı şartı ile zanlının tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Parmağının kırıldığını bir gün sonra anladı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru, Fatma Kartal’ın 10 Temmuz tarihinde meydana gelen “vahim zarar” ve “ciddi darp” suçlarından tutuklandığını anlattı.

Polis, 10 Temmuz’da saat 18.30’da Barış Ruh ve Sinir Hastaklıkları Hastanesi’nde 15 yıldır hasta bakıcı olarak çalışan zanlının, hastanenin mutfak kısmında kendisi gibi hasta bakıcı olan E.A. isimli kadının boğazını sıkıp darp ettiğini söyledi.

Polis, kavganın sebebinin ise E.A.!nın tekerlekli sandalyede olan bir hastayı mutfağa götürmesi ve zanlının “benim işimi yapıyorsun”diyerek saldırdığını aktardı.

Çıkan kavgada E.A.’nın serçe parmağının kırıldığını, bunu bir gün sonra fark eden E.A. nın 11 Temmuz’da polise şikâyetçi olduğunu açıkladı.

Zanlının aleyhine getirilen davaları kabul etmediğini, kaydeden polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, ileride yargılanıncaya kadar teminata bağlanmasını talep etti.