Yeni Bakış'tan Melin Dobran'ın haberine göre, Surlariçi Kafesli Mahallesi Muhtarı Hüseyin Eminoğlu, bölgede 3. ülkelerden gelen insanların huzursuzluğa neden olduğunu söyledi. Muhtar Eminoğlu, bu kişilerin işçi mi öğrenci mi olduğunun belli olmadığını ifade etti. Sayıda ciddi artış yaşandığını dile getiren Eminoğlu, bölge halkının rahatsız olduğunu belirtti. Özellikle geceleri bu kişilerin çevreyi rahatsız edici davranışları olduğunu anlatan Eminoğlu, bu konuda denetim yapılması gerektiğini vurguladı.

“Bölgeli huzursuz”

Surlariçi Kafesli Mahallesi Muhtarı Hüseyin Eminoğlu, “Bölgedeki en büyük sorun, 3. ülke insanlarıdır. Özellikle Pakistan gibi ülkelerden gerek çalışmak gerekse okumak için bölgeye gelen çok insan var. Gelenlerin işçi mi öğrenci mi olduğu belli değil. Burası ailelerin yaşadığı bir bölgedir. Burada kalmaları bence doğru değildir. Sayılarında artış var. Bölgeli bu konuda huzursuzdur. Gece yarısı kapı veya pencere önlerinde yüksek sesle telefonla konuşmalar, etrafı rahatsız edici davranışlar ve ellerinde içki şişeleri ile mahalle arasında gezmek gibi davranış sergiliyorlar” şeklinde konuştu.

“Yetkililer ilgilenmeli”

Muhtar Eminoğlu, “Bir evde 10 kişi kalıyor. Bu sağlık açısından da riskli bir durumdur. Birçok kez bu kişileri uyardık. İkazlarımızı dikkate almadıkları için yetkililerle görüştüm. Belediye denetim yaptı ve bir evi kapattı. Belediye iş yapıyor ama diğer ilgili bakanlıklar ve yetkililer de bu konuyla ilgilenmelidir. Bu konuların üstüne gidip, peşini bırakmamak lazım. Öğrenci mi, işçi mi bunların araştırılması lazım” ifadelerini kullandı.

“Park projesinin hayata geçmesi gecikti”

“Bölgemizde atıl duran bir park var. Defalarca tamir ettirmemize rağmen, sürekli olarak parka zarar verildi. Biz yaptık, başkası yıktı. Bölgede çocukların rahatlıkla oynayacağı bir park yok. Gazeteci Can Sarvan Hanım, parkın yapılması için bize bu konuda ön ayak oldu ve TC Yardım Heyeti ile görüştü. Hem parkın yapılmasını hem de boş duran muhtarlık binasını genişletip, çocuklar için merkez haline getirmeyi planlamıştık. Bu yaz parkın binayla beraber hayata geçmesi lazımdı ama ne yazık ki proje gecikti.”

“Hamam turizme kazandırılmadı”

“Bölgede Tandi’nin hamamı var. Bu hamam yıllardır harap halde duruyor. Hamamın tadilat edilip, turizme kazandırılmasını istiyoruz. Tarihi yapıların korunması lazım. Ne yazık ki hamamın içi çöp dolu. İçi yıkık dökük halde. Bölgeye hemen hemen her dönem çok sayıda turist geliyor. Bu güzelim yapıyı bu halde görüyorlar ve turistlere rezil oluyoruz. Hamamın önündeki boş arazi şu an park yeri olarak kullanılıyor. O arazinin ise çiçeklendirilip, oturma yeri yapılması lazım.”

“Kışın soba sorunu var”

“Bölgede kışın en çok odun sobası kullanılıyor. Halkımız odun sobasına odun yerine lastik, tahta ve çöp denilebilecek şeyler atarak ısınmaya çalışıyor. Bundan dolayı bacadan çıkan duman, hem insan sağlığına hem de çevreye zarar veriyor. Kışın akşam saatlerinde, dumandan neredeyse göz gözü görmüyor. Halkımızı da uyardık ama ne yazık ki dinleyen yok. Bu konuda da denetim yapılması gerekiyor.”