Yeni Bakış'tan Melin Dobran'ın haberine göre, Demirhan Köyü Muhtarı Cemil Şensoy, köyün yıllar önce ikiye bölündüğünü söyledi. Muhtar Şensoy, geçmiş yıllarda meydana gelen ölümlü trafik kazasından sonra, yetkililerin yolu kapattığını ifade etti. Şensoy, “Fima” isimli marketin karşısından Balıkesir köyüne giden yolun, dönemin bakanı tarafından, “Bu yol dört yol değildir” denilerek kapatıldığını savundu. Söz konusu yolun yeniden açılmasını isteyen muhtar ve köylüler, “Artık üst geçit mi yapılır, çember mi yapılır bilemeyiz ama bu yolun açılmasını istiyoruz” dedi.

“Yolun açılmasını istiyoruz”

Köylüler, “Gazimağusa istikametinden gelip, köye gidecek olanlar, mecburen Demirhan çemberine kadar gidip geri dönmek zorunda kalıyor. Bu yol yaklaşık 10 yıl önce ölümlü trafik kazası sonucu kapatıldı. Yenden açılmasını istiyoruz. Her seçim dönemi köye gelen yetkililere bu isteğimizi aktardık ancak ilgilenen olmadı. Köy, Kuzey ve Güney olarak ikiye bölündü. Bir yakınımıza gidecek olsak anayola çıkıp, tekrar 8-9 kilometre dolanıp gitmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Bölgede gelişiyor” 

Demirhanlılar, köylerinin giderek geliştiğini ve inşaat sayısının da arttığını belirterek, “Köydeki yollar hem dar hem de bozuk. Asfaltın tamir edilmesi gerekiyor. Demirhan daha önce köycüktü şimdi kasaba oldu. Bölgede yapılaşma var. Daha önce insanlar Gönyeli ve Hamitköy’e yerleşiyordu. Şimdi ise Demirhan’a çünkü bu köy ülkenin her yerine yakındır. Yaşam yeri olarak burası tercih ediliyor. 2011 yılında Avrupa Birliği’nin katkısıyla köydeki kilise tamir edildi. Rum kesiminden gelen vatandaşlar burada ayinini yapıyor. Köydeki çocuk parkı da belediye ve Avrupa Birliği iş birliğiyle yapıldı. Köyde 4 yaş ve anasınıfı okulu var. Minareliköy’deki ilkokul kullanıldığı için ve bize yakın olduğu için köyün ilkokula ihtiyacı yoktur.” dedi.