Devrim Demir

Ülkede artan uyuşturucu suçlarına karşı başlattığı mücadeleyi sürdüren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekipleri, ülkede öğrenci oldukları öğrenilen 2 kişinin tasarrufunda 1 gram bonzai ele geçirdi.

Aynı gün soruşturmayı genişleten ekipler, uyuşturucu ile bağlantılı bir kişiyi daha Girne’de yakaladı.

Önceki gün başlayan operasyon dün sabah saatlerinde Mağusa’da son buldu. Narkotik ekipleri, yapılan soruşturma sonucunda 120 gram bonzai, 15 adet içinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sarma sigara, hassas terazi ve 500 TL nakit para ele geçirdi.

Uyuşturucu ile bağlantılı polis, ülkede öğrenci olarak bulunan Mahmut İ.B., Mehmet F.Ö, Mahmut F.D., Bilal Ç. ve Ali B.’yi gözaltına aldı.

Zanlı Bilal Ç. yapılan polis sorgusunda, tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddeyi 22 Ağustos tarihinde Mağusa’da bir trafik levhası altından 210 gram olarak aldığını, bir kısmını zanlı Ali B.’ye bir kısmını ise birilerine sattığını itiraf etti.

Zanlılar dün tutukluluk talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Rauf Kürşad, soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3’er gün tutuklu kalmalarına karar verdi.

Alıcılar satıcıları tutuklattı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Barış Duman zanlıların önceki gün üç ayrı yerde tutuklandığını anlattı.

Polis çavuşu Barış Duman, zanlılar Mahmut İ.B., Mehmet F.Ö,'nün Doktor Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde önceki gün öğle saatlerinde, polis tarafından şüpheli hareketleri sonucu üzerlerinde arama yapıldığını söyledi.

Duman, zanlı Benzer’in giymekte olduğu pantolon’unun cebinde 1 gram bonzai ele geçirildiğini ve her iki zanlıdan yapılan sorgulamada, uyuşturucu maddeyi aynı gün Girne’de Mahmut F.D.’den aldıklarını itiraf etmeleri üzerine, Mahmut F.D.'yi Girne’de tespit ederek tutukladıklarını kaydetti.

Mahkeme emri ile Girne’de Mahmut F.D.’nin kalmakta olduğu evde arama yapıldığını ifade eden polis çavuşu, evde içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan 1 adet elle sarılmış sigara, üzerinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet hassas terazi, Mahmut F.D.’nin üzerinde ise yarım gram bonzai ele geçirildiğini belirtti.

Duman, zanlının kullanımındaki araçta yapılan aramada ise 1 adet içinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sigara bulunduğunu ifade etti.

Zula yerleri otel odası

Soruşturmayı yürüten polis çavuşu Barış Duman, zanlıların sayısının yükselmesi üzerine soruşturmanın genişletildiğini ve aynı gün geç saatlerde Mahmut İ.B., Mehmet F.Ö, Mahmut F.D.’nin ifadeleri doğrultusunda Mağusa’da bir otel odasına baskın düzenlediklerini kaydetti.

Duman, zanlı Bilal Ç.ve Ali B.’nin bulunduğu odaya düzenlenen baskında odada bulunan büfe içinde naylon poşet içinde 70 gram bonzai, yine ayrı bir poşet içerisinde 50 gram bonzai ve üzerinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet hassas terazi ele geçirdiklerini anlattı.

Polis çavuşu, otel odasında devam eden aramalarda uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 500 TL nakit para, sehpa üzerinde kağıt içinde sarılı 2 gram bonzai ve içinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan 7 adet içime hazır elle sarılmış sigara bulduklarını kaydetti.

Trafik levhası altından aldı

Duman, zanlı Bilal Ç. gönüllü ifade verdiğini ve otel odasında bulunan uyuşturucu maddeleri ismi tespit edilen ve şuan aranmakta olan 1 kişi tarafından 22 Ağustos tarihinde Mağusa’da bir trafik levhası altından 210 gram olarak aldığını itiraf ettiğini söyledi.

Polis çavuşu, Bilal Ç.’nin 210 gram uyuşturucu maddenin bir kısmını sattığını, bir kısmını zanlı Ali B.’ye verdiğini itiraf ettiğini belirtti.

Yeni emareler ve aranan şahıslar var

Polis çavuşu Barış Duman, olayla ilgili soruşturmanın sabah saatlerine kadar sürdüğünü, yeni emarelerin bulunmasının muhtemel olduğunu ve uyuşturucuyu temin eden bir kişi ile birlikte başka şahısların da arandığını kaydetti.

Zanlılar aleyhindeki soruşturmanın yeni başladığına dikkati çeken Duman, soruşturmanın selameti için zanlıların 3’er gün tutuklu kalmaları talebinde bulundu.