Duygu Alan

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlamasına 1 ay kadar kısa bir süre kaldı, öğrenci taşımacılığı da yapan Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (Kar-İş) üyesi şoförler halen daha devletten alacaklı olduğu 7 milyon 800 bin TL’yi tahsil edemedi.

Öğrenci taşımacılığı hizmet bedelini alamayan otobüs şoförleri, devlet yetkililerine isyan etti.

Kar-İş Başkanı Fuat Topaloğlu, 10 Haziran 2017 tarihinde ödenmesi gereken öğrenci taşımacılığı hizmet bedeli 7 milyon 800 bin TL’nin halen tahsil edilemediğini belirterek, ödemenin ay sonuna kadar yapılmaması halinde 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda öğrenci taşımacılığının başlamayacağını söyledi.

Topaloğlu, ayrıca şok eylemlerle devleti protesto edeceklerini belirtti.

Şoförlerin cebi boş

Alacaklarını devletten bir türlü tahsil edemeyen otobüs şoförleri, ne araçlarının bakım ve onarımını yaptırabiliyor, ne de artık mazot alabiliyor.

Otobüs şoförleri, devletten milyonlarca lira alacaklı ama bugün evine iki ekmek alamıyor.

Devlet ödeme yükümlülüğünü yerine getirmeyince hizmetin aksamaması için şoför veresiye mazota yüklendi. Yıl bitti ödeme yapılmadı. Devletin unuttuğu otobüs şoförlerine benzin istasyonları da veresiye defterini kapattı.

Otobüs şoförleri, “Borç gırtlağı geçti, kimseden veresiye istemeye yüzümüz kalmadı. Kimimiz çek yasağına girdi kimimiz iflasın eşiğine geldi” diye isyan etti.