Pelin Yükselay

Vakıflar Bankası’na 27 Temmuz 2011 tarihinde hesap açarak 200 Sterlin yatıran 79 yaşındaki Osman Şöföroğlu, geçtiğimiz gün ihtiyacı olduğundan dolayı parasını çekmek üzere bankaya gitti. 

Şöföroğlu parasını çektikten sonra, sterlinleri bozdurup, Türk Lirası almak istediğini kaydetti.

Banka memuresi ise bunun ‘imkansız’ olduğunu kaydetti.

2014 Yılında sterlinlerin değiştiğini ve şu anda Şöföroğlu’nda var olan sterlinlerin tedavülde bulunmadığını kaydeden memure, paraları bozmasının tek yolunun İngiltere’ye gitmek olduğunu söyledi.

Şoföroğlu şaşkın!

Yatırdığı paralarının değişmiş olmasının kendi sorunu olmadığını belirten Şoföroğlu, zaten bankada olan paranın otomatik olarak 2 yıl önce değiştirilmesi gerektiğini kaydetti. Acil ihtiyaçtan dolayı parasını çekmek için bankaya gittiğini anlatan yaşlı adam, ‘benim şimdi paraya ihtiyacım var ne olacak?’ diye sordu.

Parayı bozdurmak için başka bankalara ve döviz bürolarına da gittiğini anlatan Şöföroğlu, bu paraları bozdurmanın tek yolunun İngiltere’ye gitmek olduğunu anladığını dile getirdi.

Ekim ayında torununun İskoçya’ya gideceğini kaydeden yaşlı adam, paraları bozdurması için ona vereceğini kaydetti. Yaşlı adam, bankayı kendisine geçerli sterlinlerden vermediği için kınadı.