Melin Dobran

Başkent Lefkoşa’da geçtiğimiz Temmuzayında tasarrufunda uyuşturucu bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan ve hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilen Cengiz Han Topacık’ın annesi E.S, bazı iddialarda bulundu. Oğlunun kendisine “Karakolda darp edildim. Hastaneden darp raporu vermediler” dediğini ileri süren anne, evladı adına tedirginlik yaşadığını söyledi.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ile görüşen anne, bu konuda yardım edilmesini istedi. Karaokçu ise, “Olayın aydınlatılması için Başbakanımıza yazı yazacağım. O da Polis Genel Müdürlüğü’ne konuyu aktaracaktır. Olayın açığa çıkması için elimizden geleni yapacağız. Cengiz’in de tedavi edilmesi gerekiyorsa, tedavi olması için de girişim yapacağız” dedi.

“Evladımın tedavi edilmesini istiyorum”

Diyalog’a konuşan anne şunları söyledi, “Benim oğlum 15 Temmuz günü saat 13.00 civarında polis tarafından tutuklandı. Bu oğlumun 3’üncükez cezaevine girişi oldu. Oğlumu cezaevinde ziyarete gittiğimde bana narkotik polisleri tarafından darp edildiğini söyledi. Telefonla konuştuk ve üstelik hastaneden de darp raporu vermediklerini anlattı. Vücudunun ön ve arka kısmından darp izleri olduğunu ifade etti. Eşim ile ayrı olduğumuz içinbenim oğlum çocuk yuvasına büyüdü. Sorunlu bir çocukluk dönemi geçirdi. Onun topluma kazandırılmasını istiyorum. Her cezaevine girip çıktığında toplumdan soyutlanıyor ve benzer suçları işlemeye devam ediyor. Sabıkası olduğu için kimse iş vermiyor. Ben,Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonundan oğlumun gözaltında iken darp edilip edilmediği konusunda araştırma yapmasını ve onun topluma kazandırılmasında yardımcı olmasını istiyorum. Bir anne olarak evladımın tedavi edilmesi için ne gerekirse yapacağım…”