Gamze Pir Baykur

Gazimağusa’da ortak yaptıkları oto elektrik işi sonrası anlaşmazlığa düşen Caner Büyükdoğan ile Kemal Dora arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Kemal Dora, aralarındaki iş anlaşmazlığını çözmek için evine gittiği Caner Büyükdoğan’ın yüzüne kafa atarak burnunu kırdı.

Kemal Dora dün, “Vahim zarar” ve “Kanunsuz bıçak taşıma” suçlamasıyla Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak teminata bağlandı.

Meselenin tahkikat memuru Gökhan Yıldırım, zanlı Kemal Dora ile müşteki Caner Büyükdoğan’ın uzun zamandan beri zanlı Dora’nın oto elektrik dükkanında oto elektrik işleri yaptıkları esnada tanıştıklarını ve yaptıkları oto elektrik işi sonrasında aralarında iş anlaşmazlığı olduğunu söyledi. 

Daha sonra müşteki Büyükdoğan’ın, zanlı Dora ve eşi hakkında küfürlü konuşmalar yaparak zanlıyı taciz ettiğini belirten Yıldırım, zanlı ve müştekinin 12 Eylül tarihinde telefonda mesajlaşarak müştekinin evinde buluşup konuşmak için anlaştıklarını ve zanlı Dora’nın müştekinin evine gittiğini açıkladı. 

Kafa attıktan sonra bıçağı çekti…

Yıldırım, zanlı Dora'nın müşteki ile konuştukları sırada müştekinin burun kısmına kafası ile vurmak suretiyle müştekinin burun kemiğinin kırılmasına sebep olduğunu belirterek, zanlının akabinde ise tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu ve henüz tespit edilemeyen bıçağı elinde tuttuğunu açıkladı. Ayni gün zanlının tespit edilerek tutuklandığını belirten Yıldırım, zanlının gönüllü ifade verdiğini ve ifadesinde olay yerine gittiğini, müşteki ile tartıştıklarını, müştekinin kendisine kafa attığını ve burun kemiğinin bu şekilde kırılabileceğini ve müştekinin kendisine bıçak çektiğini beyan ettiğini söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Yıldırım, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Kemal Dora’nın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 3 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 1 KKTC vatandaşının 50 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.