Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (ÇAĞ-SEN), Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA)  ile Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) arasında imzalanan protokolün masumane bir anlaşma olmadığını ileri sürerek, AÖA’nın devletin malı olduğunu ve kapattırmayacaklarını belirtti.

ÇAĞ-SEN Başkanı Mehmet Davulcu yaptığı yazılı açıklamada, imzalanan anlaşma metninin basın toplantısında basın mensuplarına dağıtılmamış olmasının bile anlaşmada gizlenmek istenen bir şeyler olduğunun açık göstergesi olduğunu iddia etti.

Davulcu, daha önce birçok kez denenmesine karşın başarılamayan AÖA’nın kapılmasının, bu anlaşmayla gizliden yeniden başlatılmak istendiği görüşünü ifade etti.

AÖA öğrencileri ve yetkili sendika Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS) tepkilerinde haklı olduğunu belirten Davulcu, AÖA’nın, Kıbrıslı Türk toplumunun özgün bir eğitim kurumu olduğunu, korunması ve geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Anlaşmanın “geliştirme maskesi altında Akademi’yi ortadan kaldırmayı hedeflediğini” savunan Davulcu, anlaşmanın ortadan kaldırılmasını istedi.

“Lefke Avrupa Üniversitesi de bu sinsi niyetten hükümet kadar sorumludur” diyen Davulcu, Kıbrıslı Türk toplumu açısından kendisi de bir değer olan LAÜ’nün yönetiminin de bu yanlıştan dönmesi gerektiğini kaydetti.