Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre, Boğazköy’de yapım aşamasındaki iki farklı inşaatı göze kestiren İsa Sevindik, bir gün arayla iki inşaattan yüklü miktarda demir çaldığı ortaya çıktı. Haspolat’ta tespit edilen zanlı Akdeniz’in tasarrufunda çaldığı demirlerin bir kısmı bulundu.

Yapılan ilk sorgulamasında suçu yalnız işlemediğini itiraf eden zanlı, kendisine yardım eden bir kişinin daha olduğunu itiraf etti.

Akdeniz, dün tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlı aleyhindeki soruşturmanın devam ettiğini aranan bir şahsın daha olduğunu belirterek 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

İki inşaatı bir gece arayla soydu

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Boğaz Karakol’unda görevli polis memuru Sami Güneş, zanlı İsa Akdeniz’in “Sirkat” suçundan tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Sami Güneş, zanlı Akdeniz’in 6 Mayıs tarihinde saat 02.00 sıralarında H.Ç.’ye ait Boğazköy’de Gökkuşağı sokak üzerinde yapım aşamasında

olan bir inşaatın karkasında bulunan 520 kilo ağırlığında inşaat demirlerini çaldığını söyledi.

Güneş, zanlının önceki gün yine aynı saatlerde Boğazköy’de A.V.’ye ait Bahçelievler sokakta bulunan yapım halindeki inşaatın alanında muhafaza edilen 2 bin 500 kilo ağırlığında bükülmüş demirleri çaldığını kaydetti.

Yardım eden kişi aranıyor

Zanlının yapılan soruşturmanın ardından önceki gün çaldığı demirlerin bir kısmı ile Haspolat’ta yakalandığını kaydeden Güneş, Akdeniz’in gönüllü ifade verdiğini ve kendisine yardımcı olan bir şahsın daha olduğunu kaydetti.

Aranan bir şahsın daha olduğunu kaydeden Güneş, zanlının soruşturma amaçlı 3 gün süreyle tutuklu kalması talebinde bulundu.