Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre Lefkoşa’da önceki gün mahkemeye çıkarılan “ikametgâhtan hırsızlık” zanlısı Özgür Salih’in çalmış olduğu cep telefonu ve laptopu alarak hırsızlık mal kabulü suçu işleyen zanlı Sami Fehim de tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Seran Bensen zanlının soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bilgisayar aranıyor

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görevli polis memuru İbrahim Toz olayla ilgili bulguları aktardı.

Toz,  zanlı Sami Fehim’in “hırsızlık mal kabulü” suçundan tutuklu olduğunu söyledi.

Polis,  zanlın 8 Temmuz tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen “ikametgâhtan sirkat” meselesi ile ilgili olarak yapılan soruşturma neticesinde 28 Temmuz tarihinde sirkat edilmiş olan Nikon ve Canon marka fotoğraf makineleri ile Macbook Air model diz üstü bilgisayarını hırsızlık olduklarını bilerek tasarrufuna aldığını mahkemeye aktardı.

Polis memuru Toz,  yapılan soruşturma neticesinde iki adet fotoğraf makinesi zanlının tasarrufunda bulunarak emare olarak alındığını Macbook Air model diz üstü bilgisayarın ise henüz tespit edilemediğini belirtti.

Polis,  soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ve aranan emareler olduğunu belirterek zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.