Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Girne bölgesinde bakanlığa bağlı Tarım, Veteriner ve Su İşleri dairelerinin çalışmalarını ve sıkıntılarını yerinde görerek, incelemede bulundu.

Bakanlık açıklamasına göre, Bakan Çavuşoğlu’nun bakanlık yetkilileri ile gerçekleştiği ziyarete UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra da eşlik etti.

GİRNE TARIM DAİRESİ YENİ BİNAYA KAVUŞTURULMALI

Bakan Çavuşoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, Girne Tarım Dairesi’nin ivedilikle yeni bir binaya kavuşması için gerekli çalışmaların hızlandırıldığını söyledi.

SU KONUSUNDAKİ SIKINTILAR..

Çavuşoğlu, Girne bölgesindeki ziyareti sırasında Girne, Alsancak ve Lapta Belediye Başkanları ile de görüşerek, su konusunda yaşanan sıkıntıları ele aldı ve çözüm yolları konuşuldu.

BALIKÇI BARINAĞINI İNCELEDİ

Çavuşoğlu bölge ziyareti çerçevesinde Lapta Balıkçı Barınağına da giderek, yapılan alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi ve Lapta, Alsancak Karşıyaka Balıkçılar Birliği yetkililerini dinledi.
Lapta, Alsancak Karşıyaka Balıkçılar Birliği Başkanı Ertunç Birinci de Lapta Barınağı’nın alt yapısının düzeltilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ÜRETİCİLERE YANINIZDAYIZ MESAJI

Bakan Çavuşoğlu bölgedeki üreticileri de ziyaret etti.

Üreticinin yanında olduklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, özellikle KKTC’de yetişebilecek tropikal meyve çeşitlerinin artırılması yönünde teşvik verebileceklerini ifade etti.

ÇAMLIBEL’DE DOMATES ÜRETİCİLERİYLE

Bakan Çavuşoğlu’nun Girne bölge ziyaretinin son durağı Çamlıbel oldu.
Çamlıbel’de köy kahvehanesinde domates üreticileriyle bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu, domates üretiminde yaşanan sıkıntılardan dolayı piyasayı rahatlatmak adına kısa süreliğini ithal domates izni verildiğini belirtti.

Çavuşoğlu, yerli domates üreticisinin zarara uğramaması için de her türlü desteği verdiğini ve vermeye de devam edeceğini ifade etti.

YUSUF AKMANDOR SÜT ÜRÜNLERİ...

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Çamlıbel’de faaliyet gösteren Yusuf Akmandor Süt Ürünleri Ltd’i de ziyaret etti.