Arzu Köprülü

Bütçe görüşmelerini gece geç saatlere kadar sürdüren Meclis Genel Kurulu, dün son olarak Ulaştırma Bakanlığı’nın 214 milyon 357 bin 200 TL’lik bütçesi oy çokluğuyla kabul etti.

ÇALUDA

UBP milletvekili Aytaç Çaluda, ülkedeki birçok yolda sıkıntı bulunduğunu, 43 yıldır projeleri olmasına rağmen hâlâ yolu yapılamayan köylerin varlığına dikkat çekti.

Çaluda, buna örnek olarak Ardahan köyünü Turnalar’a bağlayacak yolu, Meriç köyünü Lefkoşa-Mağusa anayoluna bağlayacak yolu gösterdi.

Yollardaki oto korkulukların eksikliklerine de dikkat çeken Aytaç Çaluda, kısa sürede bunların tamamlanmasını istedi.

Girne batı çevre yolu, Sadrazam-Akdeniz-Güzelyurt batı yolu, Erenköy-Dipkarpaz Manastır yolunun  da kısa sürede yapılarak hayata geçirilmesini talep eden Çaluda, Metehan yolunun da ışıklandırılması gerektiğini kaydetti.

Çaluda, T izinleri konusuna da dikkat çekerek taksicilerin devletin denetim yapmamasından ve korsan taksicilerden yakındığını belirtti; devletin kısa sürede bu yönde tedbir almasını istedi. 

Çaluda, taksicilik mesleğini yapmayanlara T izni verilmesini eleştirdi.

Gemikonağı’na mendirek yapılmasını talep eden Çaluda, balıkçı barınağının da projesi hazır şekilde Tarım Bakanlığı’nda beklediğini, yat limanıyla birlikte hayata geçirilecek bu projelerin bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Çaluda, Lefke-Güzelyurt yolunun ve Bostancı-Taşpınar yolunun bir an önce tamamlanmasını talep etti.