Gözde Süreç Sarı - Yılmaz Yakar

Cumhuriyet Meclis Genel Kurulu Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın 145 milyon 333 bin 100 TL olan bütçesini oy çokluğuyla kabul etti.

CANALTAY

Turizm ve Çevre Bakanlığı bütçesinin görüşülmesi sırasında söz alan UBP milletvekili Resmiye Canaltay, bütçe ile hükümet programı arasında bazı uyumsuzluklar olduğunu belirterek, örnekler verdi. 

Bakanlık bütçesinde azaltma olduğunu söyleyen Canaltay, turizm sektörü gelirlerinin önem taşıdığını, gelirlerin artırılması için tanıtım ve pazarlamanın önemli olduğunu belirtti. 

Canaltay, tanıtımın sadece fuarlarla sınırlı tutulamayacağını söyledi. 

Charter sefer düzenleyen diğer ülkelerle ilgili örnekler veren Canaltay, charter seferlerin azalmasının ülkeye İngiltere’den ve diğer ülkelerden gelen turist sayısının da azalmasına yol açtığını söyledi. 

Turizm Master Planı’nın yeniden yapılmasının gündemde olduğunu söyleyen Canaltay, daha önce yapılan planların uygulanmadığını kaydetti. 

Canaltay, OTEM, turist rehberleri, fonlar, otellerde yerli işgücü, alternatif ve sürdürülebilir turizm konularına değinerek, yaşanan sorunları dile getirdi. 

Çevre ve hava kirliğine işaret eden Canaltay, çevrenin kanser ile bağlantısı bilindiği halde gereken duyarlılığın gösterilmediğini kaydetti.