Yılmaz Yakar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 227 milyon 155 bin 400 TL’lik 2018 bütçesi, Meclis Genel Kurulu’nun dün akşam geç saatlerde tamamlanan toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi.

CANALTAY: “ENGELLİ REHABİLİTASYON MERKEZİ SAYISI YETERSİZ”

UBP Milletvekili Resmiye Canaltay, engellilerin sorunlarına değinerek, engellilerin kamuya istihdamını düzenleyen yasanın yeterince uygulanmadığını söyledi.

Canaltay, engellilerin eğitiminin ömür boyu sürdüğüne dikkat çekerek, 3 olan 18 yaş üstü engelli rehabilitasyon merkezi sayısının yeterli olmadığını, İskele ve Karpaz bölgesinde en az bir merkezin açılması gerektiğini söyledi. 

Resmiye Canaltay, yerli istihdamı teşvik edecek denetimlerin mutlaka yapılması gerektiğini belirterek, işsiz sayısının her geçen gün arttığına işaret etti ve bunun önleminin alınmasını istedi.

Kadın cinayetlerine değinen Canaltay,  bu cinayetlerin engellenmesinin yollarının aranması gerektiğini ifade etti.

Canaltay, şiddet gören kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesi gerektiğine değinerek, bunların kira yardımı, çocuk başına yardım gibi uygulamalar olabileceğini anlattı.

Kimsesiz çocuklar için sadece Çağlayan’da yuva bulunduğunu, SOS’in belli bir ücret karşılığında barınma sağladığını söyleyen Canaltay, devletin yuva sayılarını artırması gerektiğini kaydetti. Canaltay, bu yuvalardaki çocukların eğitimlerinin sağlanarak, iş sahibi olmalarının sağlanmasının da şart olduğunu söyledi.

TOPAL: “TOPLU SÜNNETLER ÇOCUK PSİKOLOJİSİNE UYGUN DEĞİL”

HP Milletvekili Hasan Topal, Sosyal Hizmetler Dairesi’nin organize ettiği toplu sünnetlerin hastane, çalışanlar ve çocukların psikolojisi açısından çok uygun olmadığını, daha geniş zamanlara yayılması gerektiğini kaydetti.

Topal, çocuklar ağlarken siyasi oy peşinde ve şov peşinde olanların fotoğraf çektirmeye çalışmasının şova yönelik hoş olmayan tablolar olduğunu, yardımın ulviyeti azalttığını söyledi.

Topal, 20-30 kişinin aynı anda sünnet edilmesi göz önüne bulundurulduğunda aletlerin steril olmasının ayrıca bir anestezi uzmanıyla kaç kişinin sünnet edilebileceğinin düşünülmesi gerektiğini de belirtti.