Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Gazimağusa Limanı’nda balıkçılık yapan balıkçıların sorunlarını yerinde görmek amacıyla sabaha yakın saat 03:00’de Gazimağusa Limanı’ndan balıkçı teknesiyle ve bir grup balıkçıyla denize açıldı.

Gece boyunca denizde kalan ve balıkçıların denizde nasıl hummalı bir çalışma içinde olduklarını ve karşılaştıkları zorlukları gözlemleyen Bakan Çavuşoğlu sabah saatlerinde Gazimağusa Limanı’na geri döndü.

Bakan Çavuşoğlu dönüşünde yaptığı açıklamada, ‘2018 yılının balıkçılar için daha iyi bir yıl olacağını’ söyledi.

Balıkçılar birliğinin daveti üzerine balıkçılarla gece boyunca çıktıkları seferde onların karşılaştıkları zorlukları görme fırsatı bulduklarını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, ayrıca balıkçılar için ne yapılabileceği hususlarını da birlikte konuşma imkanını da yakaladıklarını belirtti.

Bakan Çavuşoğlu gece boyunca balıkçıların denizde nasıl hummalı bir çalışma içinde olduklarını gözlemlediklerini belirtti.

Hükümetin gerçek balıkçılar tarafından, bu mesleğin sürdürülebilmesi için balıkçıya yaptığı desteğin yerinde olduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, destek programının bu bağlamda yeniden gözden geçirilerek şekilleneceğini ifade etti.

KKTC Balıkçılar Birliği Başkanı Kemal Atakan da, Çavuşoğlu ile birlikte gece boyunca ağlarını denize attıklarını ve balıkçıların mesleği yaparken ne gibi sorunlarla karşılaştıklartını Bakan Çavuşoğlu’na gösterme imkanı bulduklarını kaydetti.