Doğuş Özokutan Çiftçioğlu

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda 289 milyon 516 bin 700 TL’lik Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı bütçesi oyçokluğuyla kabul edildi.

ÇAVUŞOĞLU

Genel Kurul’da bütçeyle ilgili ilk sözü Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Nazım Çavuşoğlu aldı.

Çavuşoğlu, bütçe görüşmelerinin bir fırsata dönüştürülerek ortak hedefler doğrultusunda uygulamalar yapılmasını temenni etti.

Hükümet edilen sürelerin başlanan işlerin bitirilmesine yetmediğine işaret eden Çavuşoğlu, “Alışılagelmiş muhalefet anlayışının dışında birbirimize ışık tutmak ve geleceği şekillendirecek bakış açısını meclise yerleştirmemiz halinde ülkeyi daha ileriye taşımada itici oluruz” dedi.

Çavuşoğlu, “Tarımda gidilecek olan yol, dünya standartlarına göre belli” diyerek, konuşulması gerekenin hükümet programlarına konan hedeflere ulaşma performansı olduğunu söyledi.

AB’ye uyum yasaları konusundaki çalışmaların önemine işaret eden Çavuşoğlu, bunun herkesin kabul ettiği bir unsur olduğunu anlattı.

Kendi hükümetleri döneminde yapılan çalışmalardan bahseden Çavuşoğlu sütte kaliteye göre ödeme ve sütle ilgili diğer konularda başlatılan süreçlerin tamamlanması için atılması gereken adımlar olduğunu ifade etti. 

Çavuşoğlu, hükümetin Tarım Master Planı’ndan faydalanması gerektiğini dile getirdi.

İhracat için standartlara uymanın önemli olduğunu anlatan Çavuşoğlu, hellimin AB’de açılımını yapabilmenin, coğrafyayı hastalıktan ari hale getirmekten geçtiğini kaydetti.

Çavuşoğlu, kendi hükümet dönemlerinde hayvan hastalıklarıyla mücadele için yaptıkları çalışmalara işaret etti.

Çavuşoğlu kuraklık konusuna da değindi. 

Tağşiş olaylarından da bahseden Çavuşoğlu, bu konuda atılması gereken ciddi adımlar olduğunu anlattı. 

Hayvan sayımının yapıldığını, hayvancılığın sürdürülebilir bir noktaya gelmesi için artık planlama yapılabileceğini kaydeden Çavuşoğlu, kuraklık konusunda atılması gereken adımlar olduğunu da belirtti.

Nazım Çavuşoğlu, Devlet Üretme Çiftliği’ndeki sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi. Çavuşoğlu, bakanlığı dönemindeki icraatları anlattı.