Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı (SSTB) ile Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

Protokole, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Erdoğan Çelebi ile Türkiye Sualtı Federasyonu Başkanı Şahin Özen imza koydu. 

Protokolle, SSTB ile TSSF arasında kurumsal işbirliği alanlarının geliştirilmesi, personel gelişimi ve bilgi paylaşımının sağlanması, TSSF tarafından SSTB’ye her yıl belirlenecek bir dönemde eğitim ve eğitmen desteği sağlanması, TSSF eğitmenlik sınavlarından en az birinin KKTC’de yapılması amaçlanıyor. 

ÇELEBİ: “ÜLKE TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK”

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Erdoğan Çelebi, imza töreninde yaptığı konuşmada, protokolün ülke tanıtımına ve turizme katkı sağlayacağına inandıklarını söyleyerek, bu doğrultuda Türkiye’den gelen eğitmenlerin KKTC’de hafta sonu sınava girdiğini, ülkeyi tanıdıklarını, olanaklar hakkında bilgi edindiklerini belirtti. 

Çelebi, bunun yanında yapılacak işbirliği ile, ülkede de dalgıç yetiştirme yeteneğine sahip eğitmenler yetişeceğini vurguladı. 

ÖZEN: “HER TÜRLÜ KATKIYI SAĞLAMAYA HAZIRIZ”

Türkiye Sualtı Federasyonu Başkanı Şahin Özen de, KKTC’de sualtı sporlarının gelişimine her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını söyleyerek, ilk kez yurtdışında, eğitmenlik sınavını KKTC’de yaptıklarını kaydetti. 

Sınav için adaya gelenlerin Kıbrıs’ın sualtı zenginliği görme imkanı bulduğunu dile getiren Özen, işbirliklerinin artarak devam edeceğini ifade etti. 

TSSF yetkililerinin KKTC’ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, Cumartesi 09.00’da Girne Büyük Anadolu Otel havuzunda, Pazar günü de saat 09.00’da Sivil Savunma Alsancak Dalış Merkezi’nde 30 kişinin katıldığı “Bir ve İki Yıldız Pratik Dalış Eğitmen Sınavı” yapıldı.