Çalışma Bakanı Zeki Çeler, Ercan'da uçağı kaçırması sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili Haber Kıbrıs'ta yayınlanan ve Türkiye medyasında da gündem olan haberin ardından Facebook'taki hesabından paylaşımda bulundu.

Bakan Çeler, VIP yolcularının kalkıştan 15 dakika öncesine kadar uçağa alınabildikleri kuralı bulunduğuna işaret ettiği paylaşımında, kendisinin de bir VIP yolcusu olarak alana buna göre gittiğini belirtti.  Aprona koşacak kadar aklını yitirmediğini bir not olarak takipçilerine aktaran Bakan Çeler, "Kurallara göre VIP yolcusu geleceğinde o uçağa binmeden kapı kapanmaz" dedi.

İşte Çeler'in paylaşımı: 

Sanırım doğru yolda ilerliyoruz ki bazıları yalan yanlış tek taraflı haber yaparak çamur atmaya çalışıyor. Birşeyi açıklığa kavuşturalım.

Uçağa alınmadığımız doğru, ancak sonrasında sayın ulaştırma bakanı Atakan’ın alana gelişiyle başlayan soruşturma neticesinde, VIP yocularının kalkıştan 15 dakika öncesine kadar uçağa alınabilmeleri kuralı mevcutken kayıtlara bakıldığında benim alana gelişim 08:46, pasaportumu sivil havacılık görevlisine verişim 08:48, uçağın kalkış saati 09:25. Buraya kadar herşey tamam. Ancak sivil havacılık görevlisinin pasaportları check-ine götürme saati 09:17!!!

29 dakika boyunca pasaportlarla bizim sivil havacılık görevlisi arkadaş ne yaptı? 

Neden uçağa 5 gün önceden bildirilmesine rağmen VIP yolcusu olduğu bildirilmedi! 

Son dakika da bize gelip “uçak kapı kapadı efendim deyip pişkin pişkin gülecek!

Pegasus da sütten çıkmış ak kaşık değil, sivil havacılık kuralları gereği uçağa VıP yolcusu geleceğinde binmeden kapı kapanmaz. Üstelikte listelerindeki isimleri kontrol etmekle yükümlüdürler. Bize KTHY’yi arayanlara bir kez daha yazıklar olsun. 

Not: aprona koşacak kadar da aklımı yemedim ☺️

Beni yıldıramayacaksınız! Biz görevimizi en layiki ile yapmaya devam edeceyik...

Bakan Çeler'in tepki gösterdiği haberi okumak için buraya tıklayabilirsiniz....