Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yaptığı çalışmada FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün deşifre edilen örgüt elemanlarını ayakta tutmaya çalışan, gündem oluşturmak isteyen, örgüt üyelerinin moral ve motivasyonunu yüksek tutarak, destek olup, örgütle irtibatlarını sağlayan şüphelilere Elazığ merkezli İstanbul, Ankara, Ardahan ve Sakarya'da eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler Gökhan Çapat, Taner Özsoy, Süleyman Ünver, Halit Kaan Bayram, Arda Sözen ve Sezgin Ateş 9 Kasım 2017 tarihinde tutuklandı. Tutuklanan sanıkların yargılanması Elazığ Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşmaya tutuklu sanıklar ve avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, terör örgütüne üye olma ve örgüt propagandası yapmaları ile ilgili sanıkları dinledi.

“2011-2012 YILLARINDA CEMAATİN KIBRIS'TAKİ OKULUNDA ÇALIŞTIM”

Sanıklardan Taner Özsoy, kendisinin bir yapılanma içerisinde olmadığını belirterek," Hiçbir zaman da talimat almadım. 2011-2012 yıllarında cemaatin (FETÖ) Kıbrıs'ta ki okulunda çalıştım. 2013 yılında Türkiye'ye geldim. Ankara'da bazı dershanelerinde çalıştım bu dershanelerin cemaatle bağlantısı yoktu. Aralık ayında twitter'dan takipçim iş teklifi yapınca bende 2016'da Elazığ'a geldim. Gökhan Çapatı cafe müşterisi olmasıyla tanıdım. Diğer sanıklarla da arkadaş ortamında tanıştık.Psikolojim bozulmuştu. Alkol bağımlılığımda vardı arkadaşlarla yapmış olduğum görüşmeler bu sebepten" diyerek kendini savundu.

“KIBRIS’TA DA DERSHANELERİNE GİTMİŞTİM”

Mahkeme heyetinin sorusu üzerine "FETÖ diyeni keseceksin" ifadesiyle ilgili konuşan Özsoy,"FETÖ diyeni keseceksin o zamanki psikolojim bozuk olduğu için söyledim. Şu anda hiçbir kitleye kin beslemiyorum. Süleyman'la konuşmamda savcılara küfür etmişim o konuşmaları hatırlamıyorum fazla alkol almıştım. Ankara'da 11 tane cemaat evinde kaldım. Ev ağabeyliği yaptım. Kıbrıs'ta da dershanelerine gitmiştim yurt dışından bana başka hesaplardan para gelmedi" dedi.