Rahme Çiftçioğlu

Cengiz Topel Hastanesi’nin yanına, hastaneyi tamamlayıcı nitelikte 2 katlı, 60 odalı servis bloğunun yapımı konusunda ilk adım bugün atıldı.

Sağlık Bakanlığı, acil servisten, doğumhaneye, servislerden, eczaneye kadar 4 bin 313 metre kare kapalı alandan oluşacak bina için Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nden (KTMMOB) hizmet satın alacak.

Hizmet satın alımı, Maliye Bakanlığı ile KTMMOB’nun geçtiğimiz gün imzaladığı, devletin özelden proje ve kontrollük hizmeti alabilmesini öngören protokol uyarınca olacak.

Mimarlık, inşaat, elektrik ve makine mühendisliği branşlarında uygulama projesi, teknik şartname ve keşif raporundan oluşacak ihale dosyası, protokole göre, 85 iş gününde tamamlanacak.

Sağlık Bakanlığı, daha sonra söz konusu binanın yapımı için ihaleye çıkacak.

Yapılan açıklamaya göre, ek binanın tamamlanmasının ardından Cengiz Topel Hastanesi’nde de tadilata gidilecek.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, ihale dosyasını oluşturmak üzere oluşturulan KTMMOB ekibi ile bugün Sağlık Bakanlığı’nda protokol imzaladı.

Lefke’deki sivil toplum örgütü ile Lefke Avrupa Üniversitesi’nden (LAÜ) temsilciler de imza töreninde hazır bulundu.

Cengiz Topel Hastanesi Başhekimi Hasan Garabli, Planlama İnşaat Dairesi Müdürü Fuat Çelebi, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana da toplantıda hazır bulundu.

SUCUOĞLU: “GELDİĞİMİZ NOKTA SEVİNDİRİCİ. EN AZ LEFKELİLER KADAR HEYECANLIYIZ”

İlk sözü alan Bakan Sucuoğlu, Cengiz Topel Hastanesi’nin İngiliz döneminden kaldığını anımsatarak, “Sağlık anlamında burada istenilen seviyede hizmet vermede sıkıntı çekiyoruz. Sebeplerden biri alt yapı ama bana göre daha önemlisi Lefke’mizin son dönemde hızla gelişmesi. Lefke, nüfus veren değil alan bir ilçe haline geldi ” dedi.

Sucuoğlu, yeni hizmet binasının sağlık turizmi kapsayacak şekilde projelendirilmesinin düşünüldüğünü kaydederek, “Projenin uzun sürmesinin sebeplerinden biri de bu. Uzun süre birlikte çalıştık. Biraz rötarlı olmasına rağmen geldiğimiz nokta sevindirici. En az Lefkeliler kadar heyecanlıyız” şeklinde konuştu.

(KARPAZ HASTANESİ... ) HİZMET ALIMI SÖZLEŞMESİNİN ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İMZALANMASI PLANLANIYOR

Sucuoğlu, Çayırova-Pamuklu arasındaki 20 dönümlük araziye yapılması öngörülen 36 odalı Karpaz Hastanesiyle ilgili hizmeti alımı için önümüzdeki hafta Cuma günü sözleşme imzalanmasının planlandığını açıkladı.

OKTAY: “BU İŞİN OLACAĞINA İNANDIK. BUGÜN BUNUN MEYVESİNİ ALIYORUZ”

İmza töreninde, Lefke Platformu adına söz alan Teoman Oktay, Cengiz Topel Hastanesi’nin güçlendirilmesi, ikinci basamak hastane olması için uzun süredir, Sağlık Bakanlığı, LAÜ ve Lefke’deki sivil toplum örgütleri olarak ciddi bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Bu işin olacağına inandıklarını da vurgulayan Oktay, “Bugün bunun meyvesini alıyoruz. Güçlü bir ekiple, KTMMOB’nın da katkısıyla Cengiz Topel Hastanesi’nin bölgemize ciddi sağlık hizmeti vereceğine inanıyoruz” dedi.

ÖĞE: “EN İYİ VE HIZLI ŞEKİLDE ÇALIŞACAK, BÖLGE HALKINA UYGUN BİR BİNA YAPACAĞIZ”

KTMMOB’den projenin mimarı Azmi Öğe, arkadaşları ile ciddi bir sorumluluk üstlendiklerini, kendilerine güvenenleri yolda bırakmayacaklarını kaydetti.

Babasının 1936’da bu hastanede doğduğunu belirten Öğe, binayla ilgili projenin kültürel birikim ve çağdaş teknolojiyle hazırlanacağını kaydederek, en iyi ve hızlı şekilde çalışacaklarını ve bölge halkına uygun bir bina yapacaklarını kaydetti.

Öğe, Sağlık Bakanlığı’na, Lefke’deki sivil toplum örgütlerine ve LAÜ’ye teşekkür etti.

AKYEL: “MALİYE BAKANLIĞI İLE İMZALANAN PROTOKOL SAYESİNDE ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞAN KTMMOB ÜYELERİNİN ÖNÜ AÇILACAK...”

KTMMOB Genel Sekreteri Selcan Akyel, konuşmasında, Maliye Bakanlığı ile KTMMOB arasında imzalanan ve devletin özelden proje ve kontrollük hizmeti alabilmesini sağlayan protokole değindi.

Akyel, özel sektörde çalışan KTMMOB üyelerinin önünün bu uygulamayla açılacağını kaydederek, ilgili taraflara teşekkür etti.

Projenin hayırlı olmasını temenni eden Akyel, katkı koyanlara birlik adına teşekkürlerini iletti.