Havadis'ten Duygu Alan'ın haberine göre, Polis memuru Musa Güler, “Sahtekarlıkla para temini” ve “Emanetçi tarafından sirkat” suçlamaları ile önceki gün gözaltına alındı.

Musa Güler, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde dün yargıç huzuruna çıkarıldı.

Zanlı hakkında soruşturmayı yürüten polis çavuşu Şerif Avcil, mahkemede olayla ilgili bulguları anlattı.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan polis çavuşu Şerif Avcil, zanlı Musa Güler’in 10 Ağustos 2017 tarihinde, kız arkadaşı Dolunay Fahriye Sezer’e ait Dumlupınar’da bulunan evi, satış yetkisinde olmadığını bildiği halde kendi eviymiş gibi gösterip Lefkoşa’da sakin Cuma Mutlutürk’e 25 bin sterlin karşılığında satarak 71 bin 500 TL para temin ettiğini söyledi.

Polis çavuşu Şerif Avcil, zanlının Temmuz ayı içerisinde de yine kız arkadaşı Dolunay Fahriye Sezer’e ait HR137 plaklı aracı, satıp yerine başka bir araç alacağı gerekçesi ile satış sözleşmesi yaptıktan sonra aldığını ve aracı 4 bin sterline sattığını kaydetti.

Avcil, zanlının ayrıca yine Dolunay Fahriye Sezer’den Galaxy S7 marka cep telefonunu tamir ettireceğini söyleyerek Sezer’e ait konu telefonu ve tamir parası olarak bin 200 TL para aldığını ancak parayı ve telefonu Sezer’e geri vermediğini ifade etti.

İş arkadaşından da çek aldı 189 bin TL temin etti

Polis çavuşu Şerif Avcil, zanlı Musa Güler’in yine Temmuz ayı içerisinde iş arkadaşı polis memuru Celal Arkoç’tan yardım istediğini ve Arkoç’un eşine ait çek defterinden 10 adet imzalı çek yaprağı aldığını ve çek yapraklarını piyasaya sürerek 189 bin TL para temin ettiğini belirtti.

2 gün poliste tutuklu kalacak

Polis çavuşu Şerif Avcil, zanlı hakkındaki soruşturmanın henüz başladığını dile getirerek, soruşturmanın salimen yürütülmesi maksadı ile zanlının ilk nazarda 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.