Gamze Pir Baykur

Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından önceki gece Akdoğan’da yapılan kontrollerde KKTC’de izinsiz ikamet ettiği tespit edilen 2 Vietnam uyruklu kişi tutuklandı. “KKTC’de izinsiz ikamet etme” suçundan dolayı tutuklanarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Tran Van Hien ile Nguyen Thı Phuong davaları görüşülünceye değin 20 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Zanlı Hien 1,5 yıl, zanlı Phuong ise 2,5 yıldır KKTC’de kaçak…

Meselenin tahkikat memuru Ahmet Hamdi Er, zanlı Tran Van Hien ile Nguyen Thı Phuong’un 21 Haziran tarihinde Mağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından Akdoğan’da yapılan kontroller sırasında tespit edildiğini belirtti. Yapılan kontroller neticesinde zanlı Hien’in 26 Eylül 2014 ile 26 Eylül 2015 tarihleri arasında çalışma izinli olduğu ancak 26 Eylül 2015 tarihinden itibaren KKTC’de izinsiz ikamet ettiğinin tespit edildiğini belirten Er, zanlı Phuong’un ise 19 Ekim 2014 tarihinde KKTC’ye geldiğini ve 30 günlük vize verildiğini ancak vizesi bittikten sonra KKTC’den çıkış yapmayarak 19 Kasım 2014 tarihinden itibaren KKTC’de izinsiz ikamet ettiğinin tespit edildiğini açıkladı.  Er, zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirterek KKTC’de yasal statüleri bulunmayan zanlıların davaları görüşülünceye değin 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Tutuklu yargılanacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Tran Van Hien ile Nguyen Thı Phuong’un davaları görüşülünceye değin 20 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmelerine emir verdi.