Alsancak’ta  meydana gelen ve Memduh Ulugün’ün  yaşamını kaybettiği cinayetle ilgili olarak tutuklanan Mehmet Doğu ve Meryem Doğu, 7  günlük tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından bugün yeniden Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Meselenin tahkikat subayı  Müfettiş Eren Gözügüzel mehkemede verdiği yeminli ifadede, zanlılar Mehmet Doğu ve Meryem Doğu’nun , 13 Martta Alsancak’ta meydana gelen taamüden adam öldürme , kanunsuz bıçak taşıma  suçlarından  methalder olduğunu söyledi.

Tahkikat sürecinde 18 kişinin sorgulandığını ve 15 kişiden ifade alındığını  ifade eden Gözügüzel,  her 2 zanlının da  ayrı ayrı gönüllü ifade verdiğini  cep telefonlarında silnmiş mesajların  geri getirileceğini dile getirdi.

Zanlı 2’nin cep telefonundaki  video görüntüyle ilgili olarak ,ses analizleri yapılması gerektiğini dile getiren tahkikat sorumlusu, analiz sonuçlarının  beklendiğini ifade etti.

Tahkikat sorumlusu zanlıların doktor kontrolünden geçirildiğini ancak Barış Akıl ve Ruh Hastalıkları hastanesinde  yeniden kontrolden geçirilmeleri gerektiğini  kaydetti.

Zanlıların, çocuklarıyla görüşme talepleri olduğunu ancak bu talebin, Sosyal Hizmetler  Dairesi uzmanlarıyla görüşüldükten sonra   değerlendirileceğini ifade eden tahkikat sorumlusu Gözügüzel,  soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirterek , zanlıların tutukluluk sürelerinin 7’şer gün daha uzatılmasını  talep etti.

Girne  Kaza Mahkemesi Yargıcı  Mesut Mesutoğlu da, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için  zanlıların tutukluluk sürelerinin7’şer gün daha uzatılması   emrini verdi.