Yeni yılın bereketli gelmesi, dayanışma ruhunun taçlanması ve birlik beraberlik ruhunun gelişmesi için yüzyıllardır gerçekleşen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. 

Meriç Muhtarlığı, Meriç Ark Komisyonu ve Meriç köy gönüllerinin desteği ile gerçekleştirilen etkinliğe ilkokul öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.  Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin de aktif görev aldığı etkinlikte birliği Genel Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle ve beraberindeki heyet ilkokul çocukları ile bir araya geldi ve sohbet etme fırsatı buldu.

BİRLİKTELİK, DAYANIŞMA VE BEREKET İÇİN

Meriç köy gelenekleri arasında bulunan kurban etkinliği özellikle çocukların dayanışma ruhunu öğrenmesi ve beraberliğin neleri başarabileceğini kavraması nedeni ile Balıkesir Meriç İlkokulu’nda gerçekleşti.

Geçmişi çok eski dönemlere dayanan etkinlik, köylülerin çok cüzi bağışlar ile alınan kurbanlıkların kesilmesi ve pişirilmesi ile devam ediyor. Kurban etkinliği, çiftçiler için senenin olgun gelmesi için Ekim veya Kasım aylarında gerçekleştiriliyor.

BEREKET VURGUSU

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Genel Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle etkinlikte yaptığı konuşmada, Meriç Köyü’ne özgü olan bir geleneğin parçası olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kelle, ülkenin çok büyük bir bölümünde çiftçilik yapıldığını, toprağın bereketinin çiftçileri sevindirdiğini veya verimsiz geçen senenin hem çiftçi hem de hayvancı için zor günlerin oluşmasına neden olduğunu kaydetti. Kelle çocuklara yönelik olarak yaptığı konuşmada şunları kaydetti;

“Siz geleceğin doktorları, öğretmenleri, avukatları ve hatta çiftçileri olacaksınız. Mesleğimiz ne olursa olsun, topraktan kopuk olmayacağız. Zaten insanların topraktan kopuk yaşaması düşünülemez. Bu topraklar, ona sahip çıktığımız kadar bize değer verir. Bu topraklar onu korumadığımız, kollamadığımız zaman yatığımızın bedelini yine bize ödetir. Biz eğer bu topraklara sahip çıkmazsak, toprakları sürmez, gübrelemez, ekini ilaçlamazsak yine toprak ana tarafından cezalandırılırız.”

Genel başkan, günün önemine de değindiği konuşmasında etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür etti ve Çitçiler Birliği olarak hep köylünün yanında olduklarını, istenen her türlü katkıyı ise imkânlar dâhilinde gerek köylülere gerekse yeni nesillere vereceklerini kaydetti