Kıbrıs Postası'ndan Cansu Yarışan'ın haberine göre; KKTC’de crossfit alanında hizmet veren tek yer olan Lefkoşa Crossfit Balaban sahibi Erim Kanlıada ve eğitmen Batuhan Ataser bir antrenman metodu olan crossfit hakkında bilinmeyenleri Kıbrıs Postası’na anlattı.

ATASER: “CROSSFİT’TE BİRÇOK KAS VE EKLEMİ AYNI ANDA ÇALIŞARAK İŞ YAPIYOR”

Fonksiyonel hareketlerden oluşan ve hareketleri sürekli olarak değişmekte olan bir antrenman metodu olarak tanımlanan crossfit’in yüksek yoğunlukta yapıldığını ve vücut geliştirmek amacıyla yapılan klasik ‘fittnes’ten farklı olduğunu söyleyen Ataser, crossfit’i şöyle anlattı:

“Crossfit, fonksiyonel hareketlerden oluşan ve hareketleri sürekli olarak değişmekte olan bir antrenman metodudur. Yüksek yoğunlukta yapılır. Bu fonksiyonel hareketlerden örnek verecek olursak, klasik bir fitness salonuna gidildiğinde makineler vardır ve bu makineler belli bir kas grubuna aittir. Crossfit buna karşı. Çünkü doğada hiçbir zaman o açılarda kasımızı kullanmıyoruz ve makineler bizi tembelleştiriyor. Bu yüzden crossfit’in diğer spor branşları ve fittnes bodybulding’e göre farklı noktada olmasının nedeni bu. Özetle crossfit’te birçok kas ve eklem aynı anda çalışarak iş yapıyor. Crossfit bir spor branşı değil, antrenman metodudur. Crossfit’te 3 tane antrenman şeklimiz var. Bunlar halter branşı, jimnastik ve metabolik kondisyon branşlarıdır. Crossfit buların hepsinin karmasından oluşan bir antrenman metodu”

“HERKES CROSSFİT YAPABİLİR, ANTRENMANLAR KİŞİYE ÖZEL HAZIRLANIYOR”

Crossfit antrenmanlarının amacının daha sağlıklı bireyler yetiştirmek ve doğadaki işi yapabilme kapasitesini artırmak olduğunu kaydeden Ataser, antrenmanların kişinin amaçve hedeflerine göre eğitmenler tarafından hazırlanan programlarla kişiye özel şekilde uyarlandığını belirtti. Herkesin crossfit yapabileceğini ifade eden Ataser, “Seviye, amaç, yaş ne olursa olsun crossfit antrenmanları her kişiye göre özel olarak uyarlanmakta” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Herkes crossfit yapabilir. Seviye, amaç yaş ne olursa olsun crossfit antrenmanları her kişiye göre özel olarak uyarlanmakta. Herhangi bir medikal rahatsızlık olması durumunda antrenmanlar ona göre düzenlenir ve eğitmen tarafından uygulatılır. En büyük farkımız bu. Kişiye özel antrenman programları uygulama (applicasyon) üzerinden görünür ve kişinin ne zaman hangi antrenmanı yapacağı bilinir. Bu program üzerinden seans saatleri ve mesai saatleri görünür. Antrenmanlarda en fazla 15 kişilik ekiple çalışıyoruz. Her seviyedeki birey ayni anda aynı antrenmanı kendi seviyesine göre yapabilir”

“LEFKOŞA CROSSFİT BALABAN KKTC’DE İLK VE TEK”

KKTC’de crossfit alanında bir ilk ve tek olarak 7 Ocak 2017 tarihinden itibaren hizmet veren Lefkoşa Crossfit Balaban’ın Türkiye’de bulunan Crossfit Balaban Okulları’nın KKTC’de bulunan temsilci olduğunu ve belli standartları olan bir crossfit markası olduğunu belirten Ataser, “Crossfit bir marka. Belli standartları var. Lefkoşa Crossfit Balaban hem Amerika’ya bağlı hem de Türkiye’de bulunan Crossfit Balaban Okulları’nın KKTC’de bulunan bir temsilcisi. Tüm sistemimiz Türkiye’de bulunan Crossfit Balabanla aynı. KKTC’de ve Türkiye’deki üyelerimiz karşılıklı olarak spor salonlarımızdan herhangi bir bedel ödemeden yararlanabilir” dedi.

KANLIADA: “ÜYELERİMİZLE KEYİFLİ VAKİT GEÇİRİYORUZ, AİLE GİBİ OLDUK”

Lefkoşa Crossfit Balaban’ın sosyal aktiviteler düzenleyen bir kulübü olduğunu ve KKTC’de ve yurtdışındaki etkinliklere ve maratonlara üyeleri ile birlikte katıldığını da söyleyen Lefkoşa Crossfit Balaban sahibi Erim Kanlıada, üyeleriyle sürekli irtibat halinde olduklarını ve antrenmanlar dışında da spor ve eğlence temalı keyifli vakitler geçirdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

“KKTC’de crossfiti çok az bilen insan vardı. Yavaş yavaş duyulmaya başlanıyor. Ancak crossfit sürekli değişen antrenmanları sayesinde kişiyi spora teşvik ediyor ve kişiler bu spordan sıkılmıyor. En önemli noktalardan birisi de üyelerimizle birlikte antrenmanlar dışında da kaliteli zaman geçiriyoruz. Gerek yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen maratonlara katılmak olsun gerekse kendi aramızda düzenlediğimiz etkinliklerle olsun gerçek bir aile gibi olduk”