CTP Gençlik Örgütü, yeni dönem gençlik politikalarını belirlemek amacıyla 19 Ağustos Cumartesi günü çalıştay düzenleyecek.

CTP’den yapılan açıklamaya göre saat 10.00’da Dome Otel’de yer alacak çalıştaya, Genel Başkan Tufan Erhürman da katılarak konuşacak.

Çalıştay, açılışın ardından giriş konuşmaları ile devam edecek.

Oluşturulacak çalışma masalarında konular, tespitler ve önerilerle birlikte tartışmaya açılacak ve öğlen yemeğinin ardından çalışma grupları sunumlarını yapacak.

Katkı koyan gençlere katılım belgelerinin takdim edileceği mini resepsiyonun ardından çalıştay son bulacak.

Oluşturulacak çalışma masaları ise şu şekilde belirlendi: “Eğitim, Ekonomi, Sosyal ve Kültürel Alanlar, Aile İlişkileri ve Özerk Gençlik, Katılım ve Aktif Yurttaşlık”.

Çalıştayla ilgili bilgi veren Gençlik Örgütü Başkanı Şehan Tomgüsehan, bir politikanın demokratik karaktere sahip olmasının ön şartlarından birinin, ilgili kesimlerin o politikanın oluşturulması, uygulanması, denetlenmesi ve geliştirilmesiyle ilgili süreçlere doğrudan katılımıyla ilintili olduğunu belirtti.

Daha önce ülkede yapılmayan ve eksikliği hissedilen ‘Gençlik Politika  Kılavuzu’nu sosyal politikalara  bağlı kalarak  hazırlama çalışmalarını CTP olarak sürdürdüklerini kaydeden Tomgüsehan, bu çalıştayın kendilerine yol haritası olacağını belirtti.

Gençlik politikalarının  oluşturulmasında bilimsel verilere ve araştırmalara, konu ile ilgili uzmanlara ve pratisyenlere,  STÖ temsilcileri ve üyelerine, spor kulüplerine,  kültür derneklerine ve birçok kişi ve kuruma ihtiyaç duyduklarını kaydeden Tomgüsehan, “Bugünü ve yarını birlikte tasarlamanın sorumluluğunu birlikte almalıyız” ifadelerini kullandı.

Tomgüsehan, ülke gençlerini çalıştaya katılmaya davet etti.