Seçim propaganda döneminin başlamasıyla birlikte her seçim döneminde olduğu gibi bu seçim döneminde de başta kamu kurumları olmak üzere emekçilerin bulunduğu her alana ziyaretler gerçekleştiren Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) adayları Kıb-Tek’e bağlı Teknecik Elektrik santralinde engelleme ile karşılaştı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan CTP Girne İlçe Başkanı Mehmet Kale Kişi, önce kuruma alınmak istemediklerini ve kapıda beklediklerini ardından ise çalışanlarla erişimlerinin engellendiğini ifade etti.

"ÇALIŞANLAR ÜZERİNDE BASKI KURULDU"

Kişi, her seçim döneminde gerçekleştirdikleri rutin geziler kapsamında dün Kıb-Tek’e bağlı Teknecik Elektrik Santraline de bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ancak engelleme ile karşılaştıklarını belirtti. Kurum çalışanlarını ziyaret etmek üzere gittikleri Teknecik Elektrik Santraline önce alınmak istemediklerini belirten Kişi, ardından yürütülen temaslar sayesinde içeri alındıklarını ancak “iş güvenliği” gerekçe gösterilerek atölye ve ofislere giremeyeceklerinin kendilerine aktarıldığını söyledi. Parti olarak işçi güvenliği konusunda hassas olmaları sebebiyle bunu kabul ettiklerini belirten Kişi, kurum yönetiminin kendilerine toplantı salonunu kullanabileceklerini aktardığını ve çalışanların da toplu olarak buraya geleceğini bildirdiğini söyledi. Bu noktada çalışanlar üzerinde baskı kurulmaya çalışıldığının çok açık bir şekilde ortaya çıktığını, birçok çalışanın gelmekte tereddüt ettiğini, gelenlerin ise toplantı salonuna girme konusunda çekingen davrandığını aktardı.

Gerek 2003-2009 yılları arasında gerekse 2013-2015 yılları arasında kurum çalışanlarının özverisi ile ve CTP’nin vizyonu doğrultusunda Kıb-Tek’te ciddi çalışmalar yapıldığını, tarihte yapılmamış yatırımların gerçekleştirildiği ve kurumun düze çıkarılarak özelleştirme baskısının dağıtıldığını hatırlatan Kişi, “öyle anlaşılmaktadır ki kurumun kötü yönetilmesi yanında bir de korku imparatorluğu kurulmaya çalışılmaktadır” dedi. Bu seçim döneminde ilk kez böyle bir tavırla karşılaştıklarını vurgulayan Kişi, CTP’nin Kıbrıslı Türklerin en eski örgütlü partisi olduğunu hatırlattı ve yola BEY yönetimine karşı çıkmakla başladığını söyledi. Bugünkü yöneticilerin o baskıcı dönemlere özenip çalışanlar veya vatandaşlar üzerinde böyle bir baskı kurmaya çalışmalarını hiçbir şekilde kabul etmeyeceklerini ve 7 Ocak seçimleri sonrasında bu korku imparatorluğunu yıkacaklarını söyledi.

"KIB-TEK EMEKÇİLERİ İLE HER ALANDA EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLEYİZ"

Kişi son olarak, “CTP olarak gerek 2003-2009 döneminde, gerekse 2013-2015 döneminde Kıb-Tek’e altın çağını yaşattık. Bunu yaparken çalışanların özverili çabalarını göz ardı etmemiz söz konusu değildir. Kıb-Tek çalışanları CTP’nin atadığı yöneticilerin kurumu nasıl iyi idare ettiklerini, CTP de Kıb-Tek çalışanlarının özverili çabalarını çok iyi bilmektedir. Biz Kıb-Tek emekçileri ile her zaman ve her alanda el ele, gönül gönüleyiz. Geçmişte nasıl zarar eden bir Kıb-Tek devralıp bugün onu vergi veren bir pozisyona getirdiysek, nasıl batmış ve özelleştirilmeye çalışılan bir kurumu almış ve onu Kıbrıs Türk Halkının lokomotif sanayi tesisi haline getirmişsek 7 Ocak’tan sonra da yine aynı şekilde kurumun ileriye götürülmesi için çalışacağız ve bu arada bugün kurulan korku imparatorluğunu da yine çalışanlarla birlikte yıkacağız” dedi.