CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Bizim hayallerimiz var. Biz makamın, mevkinin, iktidarın peşinde değiliz, hayallerimizin peşindeyiz. Biz bu adayı Ortadoğu’da barışın, adaletin, özgürlüğün, üretimin, haysiyetin, hizmetin vahası yapacağız” dedi. Cumhuriyetçi Türk Partisi dün akşam Lefkoşa Hidden Garden’da gerçekleştirdiği resepsiyon ile 46’ıncı kuruluş yılını kutladı. “Yüreğin solunda, barışın yolunda” sloganıyla gerçekleştirilen bu yılki kuruluş yılı etkinlikleri resepsiyon ile tamamlandı. Binlerce partilinin buluştuğu gecede, Niyal Öztürk ve grubu sahne alırken Kıbrıs Halk Dansları ve Sanat Merkezi gösteri sundu. Geceye sivil toplum örgütü temsilcileri ve güneyden misafirler de yoğun katılım sağladı. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Meclis Başkanı Sibel Siber’in de katıldığı gecede, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ve PEO Sendikası Genel Sekreteri Pampis Kyristis de konuklar arasında yer aldı. KTAMS, KTÖS, DEV-İŞ, KOOP-SEN, Kamu-Sen, Türk-Sen, Hava-Sen, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile BKP ve TDP’nin de katıldığı gecede Genel Başkan Tufan Erhürman konuklara seslendi. Erhürman, partinin zorlu tarihine değinerek gelecek kuşaklara sözleri olduğunu, haysiyet, adalet, üretim ve hizmet için çalışacaklarını, Kıbrıs’ı barış adası yapacaklarını belirtti.

ERHÜRMAN: YENİ CTP’Yİ ONURLU BİR MİRASIN ÜZERİNE İNŞA EDİYORUZ

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Barışın yolundan asla şaşmayanlar, yürekleri tam da atması gereken yerde, solda atanlar hepiniz hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında, dolu dolu geçen 46 yılı geride bıraktıklarını, bu 46 yılın her bir yoldaşın emeğini acımadan her türlü bedeli ödemeyi göze alarak, gözünü budaktan sakınmadan geçirdiği 46 yıl olduğunu vurguladı. Erhürman, “Ama bu 46 yılı sadece acılarla, sadece ödediğimiz bedellerle anmıyoruz. Son derece onurlu bir 46 yıldır geçmişimizde bıraktığımız. Onurlu, dayanışma içinde, sevgi ve güzelliklerle doludur. Ne mutlu bize ki böyle bir onurlu bir mirası devraldık. Yeni CTP’yi, yine birlikte bu onurlu mirasın üzerine inşa edeceğiz” dedi.

KIBRIS BARIŞ ADASI OLACAK

Kıbrıs’ın Ortadoğu’nun barış adası olması için hayalleri olduğunu vugulayan Erhürman sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim, bu halk için, bu ülke için, çocuklarımız için, torunlarımız için hayallerimiz var. Biz siyaseti bizden önce gelenlerden makam, mevki, iktidar arayışı olarak öğrenmedik. Biz, bizden önce gelenlerden siyaseti hayal kurmak, bu ülke için, bu halk için, gelecek kuşaklar için hayal kurmak olarak öğrendik. Onlardan ne öğrendikse bundan sonrası da onların öğrettiklerini yapacağımız dönemdir. Nasıl ki onların hayalleri vardı, bizim de hayallerimiz var. En büyük hayalimiz bu ülkeyi barış adası yapmaktır. Bu ülkeyi yalnızca Kıbrıslı Türklerin değil, yalnızca Kıbrıslı Rumların değil, yalnızca Kıbrıslı Latinlerin, Marunilerin, Ermenilerin değil, nerede doğmuş olursa olsun, hangi dine, mezhebe mensup olursa olsun, hangi dili konuşursa konuşsun, bu ülkeyi kendine vatan bilenlerin barış adası yapmaktır hayalimiz. Bizim en büyük hayalimiz budur. Bu adayı öyle bazılarının söylediği gibi çatışmaların, bazılarının arzu ettiği gibi kumarın, gece kulüplerinin adası yapmak değil istediğimiz. Biz, bu adayı turizm adası yapacağız, eğitim adası yapacağız, kültürün sanatın merkezi yapacağız. Biz bu adayı Ortadoğu’da barışın, adaletin, özgürlüğün, üretimin, haysiyetin, hizmetin vahası yapacağız. Bizim hayallerimiz var. Biz makamın, mevkiinin, iktidarın peşinde değiliz, hayallerimizin peşindeyiz. Bu hayaller için tarihimizde bedel ödeyenler var. Biz de bu bedelleri ödemekten asla çekinmeyeceğiz, bedeli neyse ödeyeceğiz.”

HAYSİYET, ADALET, ÜRETİM VE HİZMET İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Erhürman, verilen sözlerin tutulması için mücadele edileceğini, bedeller ödemeye hazır olduklarını ifade etti. Erhürman şöyle devam etti:

“Karşımızda birileri var. 46 yıldır bu CTP bitsin, yok olsun, hiçbir şey yapamaz hale gelsin de bu statüko sonsuza kadar yaşasın diye bekleyen, umut eden birileri var. Onlar geçmişin politikasını yapıyorlar, biz geleceğin politikasını yapıyoruz. Onlar çatışmanın politikasını yapıyorlar, biz barışın politikasını yapıyoruz. Onlar öfkenin politikasını yapıyorlar, biz sevginin politikasını yapıyoruz. Onlar makam, mevki iktidar peşinde koşuyorlar, biz hayallerimizin peşinde koşuyoruz. Ve hayallerimizin peşinde koşarken, hiçbir yoldaşımızın geride kalmasına asla gönlümüz razı değil. Naci Talat yoldaşımız ‘Biz birbirimizi sokakta bulmadık’ demişti. Biz birbirimizi sokakta bulmadık ve asla birbirimizi sokakta bırakacak değiliz. Sözümüzü tazelemeye ihtiyacımız var: Bu ülke için, bu halk için, çocuklarımız için, gelecek kuşaklar için hayallerimizin peşinde koşmaya, barış, özgürlük, eşitlik, adalet, haysiyet, üretim ve hizmet için gecemizi gündüzümüze katmaya hazır mısınız? Bütün bunlar için mücadele etmeye, emek harcamaya, gerekirse bizden önceki yoldaşlarımızın 1970’den beri ödedikleri bedelleri ödemeye var mısınız? Siz varsanız, ben de varım, iyi ki varsınız…”

BÜYÜK PİYANGO ÇEKİLDİ

Genel Başkan Tufan Erhürman’ın konuşmasının ardından, kurulduğu günden bugüne her yıl düzenlenen kuruluş yıl dönümü piyangosunun da çekilişi yapıldı. Büyük ödüllerden olan BMW marka X1 model otomobil Girne İlçesi’nin sattığı 067423 no’lu bilete isabet ederken, Mercedes marka GLA 180 model otomobil ise Lefkoşa bilet bayilerinden alınan 012476 no’lu bilete çıktı. Gecede geri kalan 40 çeşit hediye de sahiplerini buldu.

ctp-46.-piyango-sonuc.jpg