Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre; Yerel yönetim seçimlerine ilişkin aday başvuru sürecini tamamlayan CTP'de dün akşam kritik MYK ve PM toplantısı yapıldı.

Dün akşam sonuçsuz şekilde tamamlandığı bildirilen toplantılar sonrasında bazı gelişmeler basına yansıdı.

Parti Girne'de Birol Karaman'ı Mağusa'da ise Erol Adalıer'i aday gösterecek. Esentepe bölgesinde ise ittifak adayı desteklenecek. Öte yandan Esentepe'de ittifak adayının kim olacağı ise açıklanmazken mevcut Belediye Başkanı Cemal Erdoğan'ın aday olacağı ve ittifakın ise Erdoğan'ı destekleyeceği iddia ediliyor.

Öte yandan CTP'de Değirmenlik ve Yeniboğaziçi bölgelerinde seçim yapılacak. Değirmenlik bölgesinde Osman Işısal ve Ali Karavezirler başkan aday adaylığı için ön seçime gidecek. 

Mehmetçik'te ise Cemil Sarıçizmeli'nin karşısına çıkdığı iddia edilen adayın UBP'ye yakın olduğu ve partiden kabul görmediği iddia ediliyor.

Dört partinin ittifak yapacağı bölgeler ise şöyle: Lefkoşa, Gönyeli, Değirmenlik, Alayköy, Akıncılar, Akdoğan, Serdarlı, Geçitkale, Dikmen, Tatlısu.

Buna göre 4 parti Lefkoşa'da Mehmet Harmancı'yı Tatlısu'da ise Hayrı Orçan'ı destekleyecek.

Girne'de Halkın Partisi ortak aday derken CTP Girne bölgesinde aday çıkarmayı planlıyor.

Öte yandan CTP Güzelyurt ve Yeniboğaziçi'nde de parti aday çıkaracak.

Halkın Partisi ise bazı bölgelerde aday çıkarmak isetedi. Halkın Partisi Mehmetçik, Esentepe, Lefke ve Dipkarpaz'da aday çıkarmak istediğini bildiriyor.