Havadis Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Ekmekçi, Havadis Sabah Programı'nda Cübbeli’nin, kendilerine verdiği yanıtı yayınlayarak bedduanın sahibine ait olduğuna vurgu yaptı.

Ekmekçi söz konusu videonun Din İşleri Dairesi tarafından montajlanarak kendilerine ve ülkedeki din adamları ile büyükelçilik mensuplarına servis edildiğini belirtti.

Hüseyin Ekmekçi, Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ı camileri tarikatlara açmakla yeniden eleştirerek bu konuda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı göreve çağırdı.

* * *

DİN İŞLERİ ESKİ BAŞKANI YÖNLÜER DE TEPKİ GÖSTERDİ

Din İşleri eski Başkanı Ahmet Yönlüer Cübbeli Ahmet Hoca’ya sert cevap verdi.

Kıbrıs camilerinin berrak İslam dinini Kur’an ve sünnet temelinde öğretilerinin vaaz edildiği yerler olduğunu söyleyen Yönlüer, “Cübbeli ve onun şirke gömülmüş tayfasının sapık fikirlerini yayacakları yerler olmadığını vurguladı.

Yönlüer’in açıklaması şöyle:

Son günlerde Havadis Gazetesi’nin Kıbrıs Camilerinde bazı Cübbeli Ahet Yandaşlarının tarikat propagandası yapılıyor meyanındaki haberlerini endişe ile takip ettim ve bunun doğru olmamasını temenni ettim. Ancak bugün bizzat Cübbeli ve kendisine yakın bazı arkadaşlarının Kıbrıs’ta camilerde vaaz ettiklerini teyit etmiştir.

Şunu çok açık bir şekilde ifade etmeliyim ki Kıbrıs camileri berrak İslam dininin Kur’an ve sünnet temelindeki öğretilerinin vaaz edildiği yerlerdir. Cübbeli ve onun şirke gömülmüş tayfasının sapık fikirlerini yayacakları yerler değildir.