Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıt mezarının içinde bulunduğu Cumhuriyet Parkı’nda yer alan ağaçların sökülerek beton yığınına dönüşmesine bölge sakinlerinden tepki geldi

Yeni Bakış’a ulaşan bir vatandaş Cumhuriyet Parkı’nın beton yığınına döndüğünü belirterek, yetkilileri bu konuda önlem almaya davet etti. Söz konusu vatandaş, anıt mezar yapılırken ağaçların korunacağının belirtilmiş olmasına rağmen devasa bir toprak kazılarak içine betondan yeraltı odaları yapıldığına dikkat çekti. Vatandaş, bölgededeki tüm ağaçların söküldüğünü belirtti. Yürüyüş güzergahına taşıma toprak döküldüğünü, küçük ağaçların üzerine beton dökülerek kapatıldığını anlatan vatandaş, bölgedeki ağaçların ve elektrik trafosunun da toprakla kaplandığını ifade etti. 

“Elektrik kabloları bant ve pvc boru ile kapatıldı”

Vatandaş, “Gömülen elektrik trafosunun ön ve arka kısmında sökülen çardak bölgesinde bulunan siyah direkli aydınlatma direkleri daha önceden zarar gördüğünden açıkta kalan elektrik kabloları bant ve pvc boru ile kapatıldı. Şimdi bu kablolar işaretlenmeden direkt gömüldüler. Herhangi bir koruyucu işlem yapılmayan bu kablolar, taşıma toprak altında kaldığından, yağmur sularının kablolara zaman içerisinde ulaşıp zarar vermesi muhtemeldir” dedi. 

“Çevre halkı durumdan şikayetçi”

Cumhuriyet Parkı’nın, bir belediyeye bağlı olmadığından burayı kimin kontrol ettiğinin belli olmadığını ifade eden vatandaş, bu bölgede yürüyüş yapan çevre sakinlerinin bu durumdan şikayetçi olduğunu söyledi. 

“Yetkililer şikayetleri dikkate almıyor” 

Vatandaş, “Cumhurbaşkanı Akıncı'nın bu duruma müdahalesi beklendi. Ancak o da törensel olarak geldiği bu bölgenin ağaçlarının yok oluşunu seyretti. 

Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise bu bölgedeki şikayetleri pek dikkate almadı. Hükümet ortakları ise bu bölge için yazılan yazıları hiç okumamışlar gibi davranıyor” diye konuştu.