Kıbrıs Postası’ndan Cansu Yarışan'a konuşan Gümrük Çalışanları Sendikası Başkanı Derviş Dağman Mağusa Limanı’ndaki çalışma koşullarının iyileştirilmesine ilişkin defalarca çağrıda bulunduklarını hatırlatarak, çalışma koşullarıyla ilgili beklenilen ilk adımın kısa süre önce atıldığını belirtti.

Gümrük çalışanlarının ödenmeyen ek mesai ücretleri sorununu da gündeme getiren Dağman, ek mesai ücretlerinin 10 Mayıs tarihine kadar ödeneceği hakkında Maliye Bakanlığı Müsteşarı’ndan bilgi aldıklarını dile getirdi.

“MAĞUSA LİMANI’NDA İLK ADIM ATILDI”

Gümrük Çalışanları Sendikası Başkanı Derviş Dağman, Mağusa Limanı’nın çalışılabilir koşullara kavuşturulması amacıyla yapılması gereken çalışmalar hakkında defalarca eylem ve basın açıklamalarıyla dile getirdiklerini kaydederek, çalışma koşullarının iyileştirilmesi kapsamında çalışmaların başlatıldığını dile getirdi. KKTC Limanlar Dairesi Müdürlüğü, Gazimağusa Liman Başkanlığı ve Gazimağusa Gümrük Şube Amirliği’nin girişimleriyle limandaki çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla ilk adımın atıldığını dile getiren Dağman, “Limanda trafik akışı, yük kontrolü, çöp temizliği ve bunun yanı sıra biriken bir sorun vardı. Bu sorunları defalarca gündeme getirmiştik. Şu anda Limanlar Dairesi Müdürlüğü, Gazimağusa Liman Başkanlığı ve Gazimağusa Gümrük Şube Amirliği tarafından çalışma koşullarının iyileştirilmesi anlamında çalışma başlatıldı. Umarım Mağusa Limanı en kısa sürede çalışılabilir bir şekle getirilir” şeklinde konuştu.

“ÇALIŞMALARIN TAMAMLANMASI ZAMAN ALACAK, TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Mağusa Limanı’nda birikmiş bir çok sorun olduğunu dile getiren Dağman, söz konusu iyileştirme çalışmalarının uzun zaman almasının muhtemel olduğunu kaydederek, çalışmaların devam ettiği sürede sendika olarak takipçi olacaklarını söyledi.

“EK MESAİ ÜCRETLERİ ÖDENMEZSE EYLEM KARARI YENİDEN GÜNDEME GELECEK”

Gümrük çalışanlarının ödenmeyen ek mesai ücretleri sorununun da gündemde olduğunu belirten Dağman, ek mesai ücretleri sorununa ilişkin Maliye Bakanlığı Müsteşarı ile kısa süre önce görüşerek, çalışanların ek mesai ücretlerinin en kısa sürede ödeneceğini kaydetti. Ek mesai ücretlerinin ödenmesinde 2 aylık bir geriliğin söz konusu olduğunu belirten Dağman, “Ek mesai ücretlerinin 10 Mayıs’a kadar ödenmemesi durumunda eylem kararı almıştık. Ancak Maliye Bakanlığı Müsteşarı’nın verdiği bilgiye göre Ocak ayının ek mesai ödemesi en geç 2 Mayıs, Şubat ayının ek mesai ödemesi ise 9 Mayıs tarihine kadar tamamlanacak. Birçok devlet çalışanının ek mesai ödemesi olduğunu biliyoruz, bu nedenle işlemlerde aksama yaşanıyor. Ancak ek mesailer zamanında ödenemeyecekse, o zaman kimse ek mesai çalıştırılmasın. Gümrük çalışanlarının ödemesinde de aksama yaşandı. Bize söz verilen tarihe kadar ek mesai ödemesi yapılmazsa, eylem kararımız yeniden gündeme gelecek, şu anda bekleme aşamasındayız” dedi.