Kıbrıs Postası’ndan Nadire Bahadi’nin haberine göre; narkotik ekiplerinin Mağusa’da düzenledikleri operasyonda 20 kök hint keneviri türü uyuşturucu madde ziraati yaptığı gerekçesi ile tutuklanan Gökhan Eldemirtutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Zanlı, hakkındaki polis soruşturmasının tamamlanmasının ardından teminata bağlanırken,Eldemir ile birlikte tutuklanarak uyuşturucu madde ziraati yapmakla suçlanan Berkay Erkanat’ın suçla bağlantısı olmadığı tespit edildi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen Eldemir şartları yerine getirinceye dek ve her halükarda 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi. Suçsuz olduğu anlaşılan Berkay Erkanat ise mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.

20 KÖK HİNT KENEVİRİ BİTKİSİNDEN 514 GRAM 740 MİLİGRAM UYUŞTURUCU

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Cüneyt Arkın mahkemede verdiği ifadesinde, 25 Nisan 2018 tarihinde zanlı Gökhan Eldemir’in tasarrufunda, boyları 29 ile 71 santim arası değişen 20 kök hint keneviri türü bitkiler ile bitkilerin ziraatinde kullanılan malzemelerin bulunarak emare alındığını açıkladı. Zanlının tutuklu bulunduğu süre içerisinde gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini kaydeden Arkın, zanlıya 20 kök hint keneviri türü uyuşturtucu madde bitkisi tasarrufu ile 514 gram 740 miligram ağırlığındaki bitkileri tasarruf davalarının getirildiğini açıkladı. Zanlı aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını söyleyen Arkın, Gökhan Eldemir’in teminata bağlanmasını talep etti.

YURT DIŞINA ÇIKIŞI YASAKLANDI

 Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları zanlı Gökhan Eldemir’in yurt dışına çıkışını yasaklayarak kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlının 20 bin TL nakdi teminat yatırmasına karar veren mahkemede ayrıca KKTC vatandaşı 2 kefilin 100’er bin TL kefalet senedi imzalamasına ve zanlının 3 gün ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.