Yeni Bakış gazetsinden Özlem Çimendal'ın haberine göre; Pınarbaşılı Faruk Manecioğlu adlı vatandaş dedelerine İngiliz hükümeti döneminde 14 zeytin ağacı için verilen tapunun eski muhtar tarafından verilen bilgi doğrultusunda Girne Tapu Dairesi ve Girne Kaymakamlığı tarafından İngiltere’de yaşayan bir başka şahsa devredildiğini iddia etti.
 
“Hali arazi içerisindeki 14 zeytin ağacının tapusu bizde”

Arazinin hali arazi olduğunu ancak içerisinde bulunan 14 zeytin ağacının tapusunun kendilerine ait olduğunu anlatan Manecioğlu, “Arazi hali arazi ancak içerisinde bulunan 14 zeytin ağacının tabusu bizdedir. Dedemden sonra kardeşlerim Hasan-Alpay Manecioğlu, halam Kezban Güler ile birlikte 9 kişiye miras edilmiş bir tapudur bu” dedi.
 
“Eski muhtar kullanılmıyor dedi, Kaymakamlık, Tapu başkasına onayladı”

Eski muhtarın Girne Kaymakamı ve Girne Tapu Dairesi’ne yıllardır kullanılmayan bir arazi olduğu bilgisini vermesi üzerine arazinin içerisindeki zeytin ağaçları ile birlikte İngiltere’de yaşam süren bir şahsa satıldığını söyleyen Manecioğlu
, “Eski muhtar arazinin yıllardır boş ve kullanılmadığını söylemesi üzerine bize ait olan 14 zeytin ağacının içerisinde bulunduğu arazi bir başkasına satıldı” ifadelerini kullandı.
 
14 zeytin ağacı 9 kişiye miras kaldı

İçerisinde 14 zeytin ağacının bulunduğu arazinin hali arazi olduğunu ancak 14 zeytin ağacının tapusunun ise kendilerinde olması sebebiyle, zeytin ağaçlarının kullanımının da kendilerinde olduğunu dile getiren Manecioğlu, “Zeytin ağaçları bizimdir. Kullanımı da bizimdir. Biz 9 kişi her yıl topladığımız zeytinlerimizi kendi aramızda pay edip topluyoruz. Son iki yıldır bize sorun çıkarıyorlar” şeklinde konuştu.
 
“Dedemizin mirasını satmayacağız”

Dedelerinden kalan 14 zeytin ağacını satmak istemediklerini de dile getiren Manecioğlu, “Bu ağaçlar dedemizden bize miras kaldı. Satmak istemiyoruz. Araziyi muhtarın verdiği bilgi doğrultusunda tapu ve kaymakamlığın da onayı ile bir başkasına sattılar. Ancak 14 zeytin ağacının tapusu bizdedir. Dedemizin mirasını satmayı da düşünmüyoruz” dedi. 
 
“85 yaşında bastonla yürüyen babamı rahatsız ettiler”

Önceki gün Boğaz Polis Karakolu’ndan aranarak bir daha araziden zeytin toplarlarsa tutuklanacakları bilgisinin kendilerine iletildiğini de iddia eden Manecioğlu, “85 yaşında bastonla yürüyen babamı rahatsız ettiler. Bir daha zeytin toplarsak bizi tutuklayacaklarını ifade ettiler ama biz yasa dışı bir şey yapmıyoruz. İngiliz döneminden kalan tapu elimizde dedemden biz mirasçılarına kalmış olan 14 adet zeytin ağacı var” dedi.
 
Tapu Dairesi sözlü bilgi vermedi

Öte yandan konu ile ilgili bilgi almak için bilgilerine baş vurmaya çlıştığımız Girne Kaymakamlığı’na ulaşılamazken, Girne Tapu Dairesi Müdürü ise sözlü bilgi vermelerinin yasak olmasını gerekçe göstererek  herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.