Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) ile Birleşik Kıbrıs Partisi’nin (BKP) oluşturduğu Değişim ve Kurtuluş İttifakı Güzelyurt ve Lefke milletvekilleri adayları, Güzelyurt halkıyla bir araya geldi.

Partiden verilen bilgiye göre, “Tek Yürek, Tek Yumruk” sloganıyla yapılan ziyaretlerde esnafla da görüşüldü.

Milletvekili adayları, halka seçim bildirgesinde yer alan projeleri de anlattı. 

Öte yandan Değişim ve Kurtuluş İttifakı Demirhan, Minareliköy ve Değirmenlik köylerini ziyaret etti.

Ziyaretlerde halka BKP- TKP Yeni Güçler İttifakı Eş Başkanı İzzet İzcan hitap etti.

Göreve gelir gelemez faiz sınırlamasını öngören Faiz Yasası’nı hazırlayacaklarını ve hayata geçireceklerini kaydeden İzcan, “Üreticilerin bankalar tarafından sömürülmesini engelleyeceğiz” dedi.

Sermaye hükümetlerin kooperatifçiliği bilinçli olarak öldürdüğünü, halkı bir avuç tefeciye mahkum ettiğini savunan İzcan, “Hangi yüzle gelip sizden oy istiyorlar?” diye sordu. 

“Kooperatiflerimizi yeniden köylüye kazandırıp, üretimin önünü açacağız ve pazar sorununu çözeceğiz” şeklinde konuşan İzcan, halkı sandığa giderek Değişim ve Kurtuluş İttifakı’na destek vermeye çağırdı.

Ülkenin sol ve emek yanlısı politikalarla kurtulacağını belirten İzzet İzcan, “Ruhunu şeytana satanlar, Kıbrıs Türk toplumunun kimlik ve varlığına saygı göstermeyenler, özelleştirme politikalarıyla ne varsa zenginlere peşkeş çekenler halkın sorunlarını çözemez” dedi.