Serhat Akpınar'ın açıklamasının tamamı şöyle:

Demokrat Parti MYK , Çok önemli gündem içeriğiyle  , Parti içi açılımları ve gelişimi ele alacak konu başlıklarını ele almak üzere bir araya geldi .

Tam bir uyum programı , ortak vizyon be bütünsel yaklaşımların örnek bir temsiliyeti olan toplantı gündeminde ,  çok önemli kararlar çıktı .

1 ) KKTC genelinde 220 Örgüt yapısına ulaşılmasına karar verildi ! Hedef Halkımızı Siyasi duruşu , inancı , rengi ne olursa olsun  kucaklayarak , gelecek vizyonuyla KKTC nin geleceğine yön veren en büyük , öncü Siyasi Parti Olmak .

2 ) Gelecek Kadındır Vizyonuyla , Kadınlarımızla eş temsiliyet gücü oluşturarak birlikte çalışmak .

3 ) DP Diplomasi Akademisinin hayata geçirilmesi kararlaştırıldı . Demokrat Parti yeni bir düzenlemeyle tüm İlçe Merkezlerinde Gençliğimize geleceğimizin Siyasetçileri , Büyükelçileri olabilme ayrıcalığını kazandıracak eğitim programları oluşturacak . Üniversitelerle işbirliğine gidilecek .

4 ) Tüm İlçelerimizde Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezleri devreye girecek .

5 ) Digital Üye kartları ve Kredi / Banka Kartları devreye girecek .

6 ) DP Merkez Binasının daha geniş imkanlara sahip , farklı fonksiyonel hizmet sağlayacak Ana Binasına taşınma programı onaylandı .

7 ) Farklı Başlıklar altında yer alan 6 ayrı gündem maddesi ayrıca karar bağlandı . Bunlardan bir tanesi Yerel Yönetimler İttifak görüşmeleri .

Gelişmelerle ilgili tüm İlçe Başkanlarımız ile sıkı bir Bölgesel Gelecek Vizyon toplantılarımıza başlıyoruz .

Liderlik ve bütünleyici yaklaşımları için Başkanımız Sn .Fikri Ataoğlu şahsında tüm MYK üyelerimize çok teşekkür ediyorum.

Yeni Dönem DP nin başarı odaklı gelecek vizyonuyla çok güzel olacak .