Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, hiçbir koşulda kendisi ve DP’nin “federalist olmadığını” söyledi.

Denktaş, düzenlediği basın toplantısında, “ideolojik bir saplantı içinde” olmadığını belirterek, “Bizim için önemli olan Kıbrıs Türk halkının egemenliği, özgürlüğü, demokrasisi ve uluslararası toplumun ve hukukun bir parçası olmasıdır” dedi.

Denktaş, Kıbrıs Türklerin siyasi eşitliği ve özgürlüğünü sağlayan, geleceğini tehditlere karşı güvence altına alan, egemenliği iki halka yayan federal bir çözüme ise hayır demeyeceklerini vurguladı.

 “Yerinden yönetim” anlamı taşıyan Desentralizasyon konusuna da değinen Denktaş, buna sıcak baktıklarını ama altının doldurulması gerektiğini söyledi.

Bir çok konuda uzlaşmazlık olduğunun altını çizen Denktaş, federal senatonun yeterli olacağını, diğer yetkilerin Türk ve Rum Meclis’lerine devredilmesini önerdi.

Anastasiadis’e mesaj yollayan Denktaş, “Yerinden yönetim konusunda ciddiyseniz buyurun buradan tartışalım” dedi.

Adım adım ve parça parça çözüm modeline uygun bir liderler yaklaşımının ortaya çıktığını söyleyen Denktaş, “Anastasiadis’in bizim BM parametrelerine bağlı olarak kurgulayıp görüşmeye çalıştığımız modele yaklaşmasını beklemek sadece kendimizi değil toplumu da kandırmak olur” ifadesini kullandı.