Din Görevlileri Sendikası (DİN GÖR-SEN) Afrika Gazetesi’nin TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türk halkını aşağılayan karikatür yayınladığını savunarak, gazeteyi kınadı.

Sendika adına yazılı bir açıklama yapan Başkan Süleyman Çakır, bu yayınının “tüm ülkede olduğu gibi şahsında ve camiamda da büyük öfke ve üzüntüye neden olduğunu, ülke gazeteciliği adına utanç vesikası olarak tarihi kayıtlara geçtiğini” savundu.

Çakır açıklamasında şunları kaydetti:

“Akıl sağlığı yerinde, çağdaş evrensel değerleri içselleştirmiş hiç kimse, her fırsatta devlete, milli değerlere ve Milletin kendisine hakaret etmeyi gazetecilik olarak gösteremez. Söz konusu yayınlarla ihlal edilen gazetecilik ilkelerinden öte bir şeydir.”

Bu yayınların iyi niyetten uzak olduğunu, birlik ve beraberliğimizi hedef aldığını ileri süren, Çakır, “Ülkemiz bir hukuk devletidir. Bu gerçekten yola çıkarak yetkili makamların gerekli her türlü soruşturmayı yapacağına, bundan sonra böyle utanç verici yayınların yapılmaması için çağdaş normlardan uzaklaşmadan gerekli önleyici çalışmaları yapacağına olan inancımızı korumaya devam ediyoruz. Bu inançla, söz konusu gazeteyi ve sorumlularını kınıyoruz” dedi. 

Çakır, yapılan yayın nedeniyle, “TC Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan ve Türk halkından özür dilediğini, şahsı ve camiası adına üzüntülerini belirttiğini” kaydetti.