Bakanlık açıklamasına göre Dipkarpaz Belediyesi Yerel Yönetimler Çalışma Komitesi Başkanı Ali Dağlı, bölgede tarım ve hayvancılık alanında bilinçli bir politika oluşturulması istemiyle görüşlerini dile getirdi.

TALEPLER

Dağlı, Dipkarpaz bölgesinde toprak analizi yapılarak bilinçli üretime geçilmesini; seyyar selektör alınmasını; Veteriner ve Hayvancılık dairelerinin temsilciliklerinin oluşturulmasını ve elektrik sorunundan dolayı yıllardır atıl durumda olan soğutucunun hayata geçmesini talep etti.

ŞAHALİ: “TÜMÜ HÜKÜMET PROGRAMINDA VAR”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali de, tarımsal alanla ilgili aktarılanların tamamının hükümet programında olduğunu söyledi.

“Özellikle bölgelere uygun hangi teknikle üretim yapılacağı, hangi ürünlerin üretileceği yayınlanmış Bitki Deseni Planlaması çalışmasında yer alıyor” diyen Şahali, Dipkarpaz bölgesindeki üreticilere yönelik Tarım Dairesi uzmanları tarafından tarla eğitimi ve gece eğitimlerinin de verileceğini ifade etti.

Şahali, Dipkarpaz bölgesinde süt toplama merkezini hayata geçirme hedefinde olduğunu da belirterek, bölgede Tarım, Hayvancılık ve Veteriner dairelerini kapsayacak bir dairenin oluşturularak belli program çerçevesinde kullanılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Ziraat mühendisi ve veteriner istihdamının da ciddi anlamda yapılması gerektiğini ifade eden Şahali, devletin bölgede insan kaynağı ile var olması için girişimde bulunacağını ifade etti.

Heyetin Bakan Şahali’yi ziyaretinde Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun da yer aldı.