Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti.

Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, bugün Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelecek.

Özersay ile Çavuşoğlu, 12.30’da Dışişleri Bakanlığı resmî konutunda görüşecek. İki bakan baş başa görüşme gerçekleştirecek ardından heyetlerarası çalışma yemeğine geçecek.

Özersay ile Çavuşoğlu, baş başa görüşme ve heyetlerarası toplantının ardından 14.00’te ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Ziyaret çerçevesinde, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki yakın işbirliğinin daha da geliştirilmesine yönelik hususlar ve Kıbrıs meselesine ilişkin son gelişmeler ele alınacak.

Ankara ziyaretinde Dışişleri Bakanı Özersay’a, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Lakadamyalı, Danışmanlık ve Siyasi İşler Müdürü Güneş Onar, Siyasi İşler Müdürü Gizem Alpman ile 1. Sekreter Sonat Altuğ eşlik ediyor.

Özersay’ı Ankara’ya gelişinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Yetkilileri karşıladı.

* * *

DIŞİŞLERİ BAKANI ÖZERSAY ÇAVUŞOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı resmî konutunda yer alan görüşme Kıbrıs saatiyle 12.00'de başladı. 

Çavuşoğlu’nun, Özersay'ı kapıda karşılamasının ardından iki bakan ilk olarak baş başa görüşmeye geçti. Baş başa görüşmenin ardından heyetler arası çalışma yemeğine geçilecek. 

Toplantının ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Görüşmede, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki yakın iş birliğinin daha da geliştirilmesine yönelik hususlar ve Kıbrıs meselesine ilişkin son gelişmeler ele alınacak.

Dışişleri Bakanı Özersay’a, ziyarette Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Lakadamyalı, KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, Danışmanlık ve Siyasi İşler Müdürü Güneş Onar, Siyasi İşler Müdürü Gizem Alpman ile 1. Sekreter Sonat Altuğ eşlik ediyor. 

* * *

ÖZERSAY İLE ÇAVUŞOĞLU GÖRÜŞMESİ 2 SAAT SÜRDÜ

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu görüşmesi tamamlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı resmî konutunda yer alan görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Özersay ile Çavuşoğlu'nun baş başa yaptıkları görüşme, daha sonra hayetlerin de katılımıyla devam etti.