Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı Rum Yönetimini, Denya-Serhatköy bölgesinde Rum köylüleri propaganda aleti olarak kullanmamaları konusunda uyardı.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin planlı provokasyonlarla Denya-Serhatköy bölgesinde gerginlik yaratmaya devam ettiği belirtildi.

Serhatköylü Kıbrıslı Türk çiftçilerden ve Güvenlik Kuvvetlerinden edinilen bilgilerin paylaşıldığı Dışişleri Bakanlığı açıklamasına göre, dün sabah saatlerinde 6 sivil araç ile bölgeye giden 11 Kıbrıslı Rum, yanlarında Rum basın mensupları ile birlikte ara bölgeyi ihlal ederek KKTC sınırına kadar gitti..

Güvenlik Kuvvetlerinin, bölgedeki BM yetkililerine durumu bildirilmesi üzerine Kıbrıslı Rum grup BM polis devriyeleri tarafından zorlukla bölgeden uzaklaştırıldı.

Rum Yönetiminin planlı olarak bölgede suni bir kriz yaratma çabası içerisinde olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Gelişmeleri soğukkanlılıkla takip ediyor ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yetkililerine köylüleri propagandalarına alet etmekten vazgeçmeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.